Οι αθλητές που έκαναν το «double» και κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο σε Τόκιο και Όρεγκον

 Runbeat Team   18:21 26-07-2022  

Οι αθλητές που έκαναν το «double» και κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο σε Τόκιο και Όρεγκον


Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον ολοκληρώθηκε, με αρκετούς αθλητές να ξεχωρίζουν για τους δικούς τους λόγους. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, και όπως είναι φυσικό, οδηγούμαστε στην σύγκριση των δύο διοργανώσεων, με στόχο να δούμε ποιοι αθλητές κατάφεραν να κάνουν το μέγιστο, δηλαδή να κατακτήσουν χρυσό μετάλλιο και στις δύο, όσον αφορά τον στίβο.

16 αθλητές κατάφεραν να κάνουν το «double», και συγκεκριμένα επτά άνδρες και εννέα γυναίκες, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου και στις δύο μεγάλες διοργανώσεις σε Τόκιο και Όρεγκον.

 

Αναλυτικά, χρυσοί Ολυμπιονίκες και χρυσοί Παγκοσμιονίκες, αναδείχθηκαν οι Emmanuel Korir (Κένυα, 800μ.), Soufiane El Bakkali (Μαρόκο, 3.000μ. στιπλ), Mutaz Essa Barshim (Κατάρ, ύψος), Mondo Duplantis (Σουηδία, επί κοντώ), Pedro Pichardo (Πορτογαλία, τριπλούν), Ryan Crouser (ΗΠΑ, σφαιροβολία) και η ομάδα 4Χ400μ. των ΗΠΑ στους άνδρες.

Όσον αφορά τις γυναίκες, την κορυφή και στις δύο μεγάλες διοργανώσεις του στίβου κατέκτησαν οι Shaunae Miller-Uibo (Μπαχάμες, 400μ.), Athing Mu (ΗΠΑ, 800μ.), Faith Kipyegon (Κένυα, 1.500μ.), Sydney McLaughlin (ΗΠΑ, 400μ. εμπόδια), Katie Nageotte (ΗΠΑ, επί κοντώ), Malaika Mihambo (Γερμανία, μήκος), Yulimar Rojas (Βενεζουέλα, τριπλούν), Nafissatou Thiam (Βέλγιο, έπταθλο) και η ομάδα 4Χ400μ. των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

 

Αξίζει βέβαια να αναφερθεί ότι τρεις αθλητές ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε Τόκιο και Όρεγκον σε διαφορετικά αγωνίσματα, με τον Jacob Ingebrigsten να κερδίσει σε 1.500 και 5.000 μέτρα, το Joshua Cheptegei να είναι πρώτος σε 5.000 και 10.000 μέτρα, και τον Massimo Stano να είναι «χρυσός» στα 20 και στα 35 χιλιόμετρα βάδην.