Οι Βρετανοί ψάχνουν να τεκμηριώσουν επιστημονικά ότι οι μαζικοί αγώνες δεν τροφοδοτούν...τον κορωνοϊό

 Runbeat Team   10:45 05-05-2021  

Οι Βρετανοί ψάχνουν να τεκμηριώσουν επιστημονικά ότι οι μαζικοί αγώνες δεν τροφοδοτούν...τον κορωνοϊό


Με κάθε δυνατό τρόπο θέλουν να επαναρχίσουν τις υπαίθριες μαζικές εκδηλώσεις τρεξίματος οι Βρετανοί, οι οποίοι το ερχόμενο Σάββατο (15/05) θα πραγματοποιήσουν τον αγώνα "Reunion 5K".

Σκοπός του αγώνα αυτού δεν είναι άλλος από το να αποδείξουν πως οι μαζικές εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν με ασφάλεια. Έτσι, κατά τη διάρκεια του αγώνα, επιστήμονες θα συλλέγουν δεδομένα από τους αθλητές, τους θεατές και το προσωπικό μαζί με το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων Πολιτισμού και αθλητισμού της χώρας.

 

Σ' αυτόν τον αγώνα έχει συμβάλλει τα μέγιστα και η ΜSO, η οποία είναι η ομάδα που διοργανώνει τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα στην Αγγλία.

Ο διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Kempton Park και θα πραγματοποιηθούν τρεις αγώνες των 5 χιλιομέτρων μέσα στην ημέρα. Όλοι οι συμμετέχοντες (ακόμα και οι θεατές) θα πρέπει να έχουν κάνει τεστ Covid-19, το οποίο θα είναι αρχνητικό, προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν μέρος ή να την παρακολουθήσουν.

Παράλληλα για να βοηθηθεί ακόμα περισσότερο η έρευνα, οι συμμετέχοντες θα κάνουν μοριακό τεστ τόσο πριν όσο και μετά τον αγώνα.

Ο σχεδιασμός είναι να υπάρχουν 3.000 δρομείς και 3.000 θεατές σε κάθε έναν από τους τρεις αγώνες της ημέρας, ενώ η συμμετοχή κοστίζει 15£, ενώ όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα πάρουν μετάλλιο με τον τερματισμό τους.