Ζευγάρι ζήτησε συγνώμη επειδή… έκλεψε στον μαραθώνιο του Λονδίνου

 Runbeat Team   17:19 14-10-2021  

Ζευγάρι ζήτησε συγνώμη επειδή… έκλεψε στον μαραθώνιο του Λονδίνου


Ένα ζευγάρι από την Πολωνία κατηγορήθηκε ότι «έκλεψε» στον μαραθώνιο του Λονδίνου που έγινε την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, η 41χρονη Monika Czarnecka και ο 42χρονος άνδρας της, Piotr εμφανίστηκαν σε φωτογραφίες να τρέχουν με τον ίδιο αριθμό κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι διοργανωτές ξεκίνησαν την έρευνα μετά την επίθεση που έγινε στο ζευγάρι στα social media, από την οποία προέκυψε ότι η Monika είχε όντως πραγματοποιήσει την εγγραφή της στον αγώνα και ο Piotr απλά αναπαρήγαγε τον αριθμό της για να λάβει μέρος κι εκείνος στον αγώνα μαζί της. Αυτό, εκτός από παράνομο, δεν είναι σωστό και για τους δρομείς που δεν κατάφεραν να λάβουν μέρος, καθώς πολλοί διαμαρτυρήθηκαν ότι τους έκλεψε μία θέση.

 

Το ζευγάρι ζήτησε συγνώμη μέσω δηλώσεών του στο «MailOnline», με την γυναίκα να τονίζει πως: «Είμαι πολύ λυπημένη για ό, τι κάναμε και δεν θέλαμε να προκαλέσουμε κανένα κακό. Το κοινό ήταν εκπληκτικό, οι φωνές και τα χειροκροτήματά τους με βοήθησαν να τερματίσω στον μαραθώνιο και πονάει που τους απογοήτευσα. Ήταν ο πρώτος μου μαραθώνιος και χρειαζόμουν την υποστήριξη του Piotr επειδή ήμουν πολύ αγχωμένη ότι δεν θα τα καταφέρω».

Ο Piotr πρόσθεσε στη συνέχεια: «Ήταν δική μου ιδέα και αναλαμβάνω όλη την ευθύνη. Ξέρω ότι είναι λάθος και είμαι πραγματικά λυπημένος, αλλά το έκανα για να υποστηρίξω τη γυναίκα μου». Ο ίδιος αποκάλυψε πως δεν είχε δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα και πως έλαβε μέρος ουσιαστικά με τον πλαστό αριθμό «11250» που είχε και η σύζυγός του.

Η Czarnecka ολοκλήρωσε τον αγώνα στην θέση 21.697 με χρόνο 4:40:58.