Τα υγειονομικά πρωτόκολλα βάζουν «πονοκέφαλο» στη διοργάνωση Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου

 Runbeat Team   10:15 03-07-2021  

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα βάζουν «πονοκέφαλο» στη διοργάνωση Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου


Με τα οικονομικά δεδομένα του ΣΕΓΑΣ να βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση, η διεξαγωγή του Μαραθωνίου και του Ημιμαραθωνίου αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για τους διοικούντες της Ομοσπονδίας καθώς αυτές οι δύο διοργανώσεις είναι που θα φέρουν χρήματα στα ταμεία της. 

Το υγειονομικό πρωτόκολλο, ωστόσο, βάζει αρκετά εμπόδια καθώς υπάρχουν περιορισμοί στους συμμετέχοντες. Με βάση τις νέες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ στους αγώνες μαζικού αθλητισμού θα πρέπει να λαμβάνουν μέρος οι πλήρως εμβολιασμένοι ώστε να μην υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συμμετασχόντων. Κάτι τέτοιο αποτελεί δίκοπο μαχαίρι ουσιαστικά για τον ΣΕΓΑΣ καθώς αποκλείει μία μερίδα ανθρώπων που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

 

Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της διεξαγωγής του Μαραθωνίου και του Ημιμαραθωνίου. Ο οργανωτικός διευθυντής των δύο διοργανώσεων, Βαγγέλης Παπαποστόλου, παρουσίασε τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει προκειμένου να τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες που αφορούν στη διεξαγωγή των σημαντικότερων εν Ελλάδι αθλητικών συναντήσεων μαζικού αθλητισμού κι έτσι το επόμενο διάστημα θα γίνει στην ουσία η έναρξη τους με το άνοιγμα των εγγραφών. Παράλληλα ο κ. Παπαποστόλου αναφέρθηκε και στο ραντεβού που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, ο οποίος έχει και την ευθύνη των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων της ΓΓΑ.

Επιθυμία του ΣΕΓΑΣ είναι η πολιτεία να δεχτεί το πρωτόκολλο που ορίζει το green pass για τις δύο διοργανώσεις κάτι που θα σήμαινε ότι μπορούν να αγωνιστούν όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του covid-19, όσοι έχουν υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα και όσοι έχουν αναρρώσει από τη νόσο covid-19.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά που αφορούν στην οργάνωση του Ημιμαραθωνίου και του Μαραθωνίου, ωστόσο στην Ομοσπονδία υπάρχει η πεποίθηση ότι οι δύο διοργανώσεις θα έχουν την επιτυχία του παρελθόντος.