Οι επόμενοι αγώνες του Θ. Παγουνάδη και οι σκέψεις για το 2023

 Πάνος Κατσαρός   18:57 14-10-2022  

Οι επόμενοι αγώνες του Θ. Παγουνάδη και οι σκέψεις για το 2023


Ο Θανάσης Παγουνάδης βρίσκεται τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στους κορυφαίους trail runners της χώρας μας και όχι μόνο, «μετρώντας» πολλές διακρίσεις με εξαιρετικές επιδόσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Έλληνας trail runner έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του από τις 15 Σεπτεμβρίου, με στόχο να εμφανιστεί έτοιμος στους επόμενους αγώνες του. Οι προπονήσεις του γίνονται με έμφαση στις αποστάσεις του Ημιμαραθωνίου.

 

Στόχος του Έλληνα αθλητή είναι να τρέξει στο Ultra Trail Pelion, στον αγώνα των 23 χιλιομέτρων που θα γίνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα εστιάσει την προσοχή του στο Κύπελλο Ανωμάλου δρόμου που θα γίνει στην Πηγή Τρικάλων στις 27 Νοεμβρίου. Επίσης, μέσα στον Δεκέμβριο, ο Θανάσης Παγουνάδης σκοπεύει να τρέξει στον 16ο Χειμωνιάτικο Ενιπέα, έχοντας σε όλες τις διοργανώσεις υψηλές βλέψεις.

Οι επόμενοι αγώνες του Θ. Παγουνάδη και οι σκέψεις για το 2023 runbeat.gr

Μιλώντας στο Runbeat, ο Θανάσης Παγουνάδης αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετώπισε το περασμένο χρονικό διάστημα, και τον κράτησε για λίγο καιρό εκτός κανονικού προγράμματος προπονήσεων. «Αν εξαιρέσουμε ένα θεματάκι που είχα στο γόνατο όπου περιόρισα λιγάκι τα χιλιόμετρα κάνοντας ταυτόχρονα κάποιες θεραπείες μίας βδομάδας, και μια ίωση "covid" με ήπια συμπτώματα για 5 μέρες που με κράτησε εκτός, είμαι καλά» είπε ο Θανάσης Παγουνάδης.

 

Ο έμπειρος αθλητής αναφέρθηκε και στις σκέψεις που έχει για το 2023, δείχνοντας την επιθυμία του να διακριθεί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, να λάβει μέρος σε αποστολές με την Εθνική ομάδα, αλλά και να αγωνιστεί σε αγώνες που είναι αξιολογήσιμοι στην ITRA: «Δεν έχω βγάλει κάποιο πλάνο για το 2023 καθώς αρκετοί από τούς αγώνες δεν έχουν ορίσει ακόμα ημερομηνίες... Σίγουρα με ενδιαφέρει το πανελλήνιο πρωτάθλημα και οι αποστολές με την εθνική ομάδα. Παρόλα αυτά θα κοιτάξω να κάνω και κάποιους άλλους διεθνής αγώνας Ελλάδα και εξωτερικό οι οποίοι είναι αξιολογήσιμοι στην ITRA».

Οι επόμενοι αγώνες του Θ. Παγουνάδη και οι σκέψεις για το 2023 runbeat.gr