Οι κορυφαίοι του Ελληνικού στίβου δίνουν «ραντεβού» στις Σέρρες για τους Εαρινούς Αγώνες

 Runbeat Team   17:18 09-06-2023  

Οι κορυφαίοι του Ελληνικού στίβου δίνουν «ραντεβού» στις Σέρρες για τους Εαρινούς Αγώνες


Οι Εαρινοί Αγώνες επιστρέφουν στο αγωνιστικό πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους φίλους του στίβου, αφού οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές θα βρεθούν στις Σέρρες Σαββατοκύριακο (10-11/6) για να λάβουν μέρος στην διοργάνωση.

Σε πολλά αγωνίσματα ο συναγωνισμός θα είναι έντονος και το ενδιαφέρον μεγάλο. Στη σφυροβολία των Ανδρών ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και ο Μιχάλης Αναστασάκης διεκδικούν μεγάλες βολές σε ένα από τα πιο αμφίρροπα αγωνίσματα της διοργάνωσης. Ο Αναστασάκης έχει πετύχει φέτος 77,42 μ. κι έχει σταθερές βολές στα 75,00 μ. κι ο Φραντζεσκάκης σε κάθε αγώνα δείχνει βελτιωμένος κι έχει φτάσει το φετινό του ρεκόρ στα 76,68 μέτρα. Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζει μεταξύ άλλων και ο Ιβάν Μενγκλεμπέη που φέτος έχει σταθερές βολές στα 73,00 μέτρα.

Στον ακοντισμό των Ανδρών ξεχωρίζει ο Γιάννης Κυριαζής που στην επανεμφάνιση του στην Τρίπολη πέτυχε 75,90 μ. και το Σαββατοκύριακο στις Σέρρες αναμένεται να κυνηγήσει ακόμη μεγαλύτερες βολές.





Ο Οδυσσέας Μουζενίδης προέρχεται από την εξαιρετική εμφάνιση της Τρίπολης, όπου σημείωσε 19,85 μ. εμφάνιση που του δίνει το κίνητρο να δει βολές στα 20,00 μέτρα. Ο αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ 19,92 μέτρα. Στο ίδιο αγώνισμα ο Τάσος Λατιφλάρι θα είναι και πάλι ένας από τους πρωταγωνιστές.

Ο Κώστας Δουβαλίδης θέλει να εκμεταλλευτεί την καλή του κατάσταση και να δώσει συνέχεια στις εμφανίσεις της θερινής περιόδου. Ο πρωταθλητής των ψηλών εμποδίων έχει τρέξει την απόσταση σε 13.64 και δείχνει σε θέση να πετύχει καλύτερους χρόνους.

Ο Νίκος Σταματονικολός διανύει μια καλή σεζόν και δείχνει σε θέση να διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Ο άλτης του Παναγιώτη Μπαλταδούρου έχει το πρώτο λόγο στον αγώνα των Σερρών, εκεί όπου εκτός από την πρώτη θέση θα κυνηγήσει και άλματά πάνω από το ατομικό του 7,81 μέτρα.

Στο τριπλούν των Ανδρών ο Δημήτρης Τσιάμης φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο, σε ένα από τα πιο γεμάτα αγωνίσματα της διοργάνωσης. Ο Νίκος Ανδρικόπουλος και ο Ανδρέας Πανταζής, μπορεί να μην έχουν βρει ακόμη το ρυθμό τους, ωστόσο είναι ικανοί να πετύχουν μεγάλα άλματα.

Στους δρόμους ταχύτητας ο Γιάννης Νυφαντόπουλος και ο Δημήτρης Χρυσάφης έχουν το προβάδισμα στα 100 μ., ενώ στα 200 μ. οι Σωτήρης Γκαραγκάνης, Παναγιώτης Τριβυζάς και Γιάννης Γρανιτσιώτης είναι ικανοί να προσφέρουν μια σπουδαία κούρσα.

Ο Χάρης Ξενιδάκης στα 800 μ. και ο Μάριος Αναγνώστου στα 5.000 μ. ξεχωρίζουν στις αποστάσεις των ανδρών.

Η Ειρήνη Βασιλείου διανύει καλή σεζόν και στις Σέρρες θέλει να κυνηγήσει έναν χρόνο καλύτερο από το εξαιρετικό 2.03.83 που σημείωσε τον περασμένο μήνα στο Όρντιγκεμ. Στο ίδιο αγώνισμα η Γεωργία Δεσπολάρη θα προσπαθήσει να επωφεληθεί από τον συναγωνισμό με την Βασιλείου κι έτσι να πετύχει επίδοση καλύτερη από το 2.04.54, που σημείωσε στην Καλαμάτα.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου επιστρέφει στη μεγάλη της φόρα για πρώτη φορά από πέρυσι και με στόχο να βρει τα άλματα όπου θα την βάλουν σε τροχιά πρόκρισης στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Σε επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων της θέλει να επιστρέψει και η Ελένη Πόλακ. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών τον πρώτο λόγο έχει ο Γιάννης Ρίζος.

 

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έχει ήδη βελτιώσει τα ρεκόρ της στα 100 μ. και 200 μ. και κάτι ανάλογο θα επιδιώξει και στη διοργάνωση των Σερρών. Η Ραφαέλα Σπανουδάκη θα ταξιδέψει στις Σέρρες, ωστόσο θα αποφασίσει τελευταία στιγμή αν θα λάβει μέρος, καθώς ακόμη δεν έχει επιστρέψει από την θλάση στο δικέφαλο. Η Άρτεμις Αναστασίου έχασε τα Δρόμεια καθώς ήταν άρρωστη και ευελπιστεί στις Σέρρες να κάνει μια καλή αρχή ενόψει της απαιτητικής συνέχεια.

Η Τατιάνα Γκούσιν μετά το 1,92 μ. στη Φιλοθέη, δε βρήκε τις συνθήκες για να κυνηγήσει εκ νέου μια ανάλογα καλή επίδοση. Στις Σέρρες ευελπιστεί να κινηθεί σε υψηλά επίπεδα. Η Παναγιώτα Δόση δείχνει σταθερότητα και συνέπεια, καθώς έχει κάνει μια σειρά καλών αγώνων με αποκορύφωμα το 1,87 μ. που είναι ρεκόρ της. Η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη και η Βασιλική Καλλιμογιάννη θα διεκδικήσουν μια καλή κούρσα στα 3.000 μ. στιπλ. Μάχη για την πρώτη θέση θα υπάρχει και στη σφαιροβολία των γυναικών με τις Μαρία Μαγκούλια και Αναστασία Ντραγκομίροβα.

Στη δισκοβολία Ανδρών ο Ιάσωνας Θανόπουλος έχει το προβάδισμα και στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών οι Αρετή Φιλιππίδου και Σοφία Κεσσίδη θα διεκδικήσουν τη νίκη. Η Ολυμπία Καραγιάννη και η νεαρότερη Βασιλική Μητσιούλη ξεχωρίζουν στο χαμηλά εμπόδια και η Σπυριδούλα Καρύδη στο τριπλούν. Στη σφυροβολία Γυναικών η Σταυρούλα Κοσμίδου θα ψάξει βολές πάνω από τα 65,00 μέτρα. Στα 400 μ. Ανδρών θα τρέξει ο έμπειρος Γιώργος Λαμπρόπουλος, ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του νεαρού Κώστα Σαραντόπουλου.

Παράλληλα με τους Εαρινούς Αγώνες θα γίνει και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων Κ20 και Κ16 με μεγάλη μάλιστα συμμετοχή. Την Κυριακή θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών Κ23.

Οι διοργανωτές προχώρησαν και σε αλλαγές στα διαδοχικά ύψη στο επί κοντώ των Γυναικών. Τα νέα ύψη είναι τα εξής:

3,00μ. – 3,40μ. – 3,65μ. – 3,80μ. – 3,90μ. – 4,00μ. – 4,08μ. – 4,16μ. – 4,24μ. – 4,32μ. – 4,40μ. – 4,46μ. – 4,51μ. & στη συνέχεια ανά 5 εκ.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά στο κανάλι του ΣΕΓΑΣ στο Youtube