Οι κρητικοί σύλλογοι στηρίζουν τους πληγέντες του Αρκαλοχωρίου

 Runbeat Team   14:17 01-10-2021  

Οι κρητικοί σύλλογοι στηρίζουν τους πληγέντες του Αρκαλοχωρίου


Η ενότητα και η αλληλεγγύη παίζουν πάντα καθοριστικό ρόλο στη στήριξη μεγάλων καταστροφών, όπως αυτή που έζησαν οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής.

Την ερχόμενη Κυριακή ήταν προγραμματισμένος ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης που διεξάγεται επιτυχημένα τα τελευταία χρόνια και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον δρομέων από όλη την Κρήτη, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Δυστυχώς οι καταστροφές που άφησε ο ισχυρός σεισμός αποτέλεσαν αιτία να μετατραπεί σε virtual π συγκεκριμένος αγώνας.

 

Ωστόσο, οι σύλλογοι δρομέων της Κρήτης αποφάσισαν να δράσουν τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Με πρωτοβουλία του σωματείου Χοχλιός, την ερχόμενη Κυριακή 3/10 θα διεξαχθούν ανεπίσημα Ημιμαραθώνιος και αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων στην περιοχή των Γουρνών, όπου θα μπορούν να πάρουν μέρος όσοι το επιθυμούν. Παράλληλα με το αθλητικό κομμάτι θα γίνει συλλογή σε προϊόντα πρώτης ανάγκης για να μοιραστούν στους σεισμόπληκτους. Πιο συγκεκριμένα θα γίνει συγκέντρωση των εξής προϊόντων: Γάλα εβαπορέ , Γάλα σκόνη, καφές, χυμοί, κρουασάν, μπισκότα, κονσέρβες, παξιμάδια, κράκερ, παστέλια, ρύζι, μακαρόνια , πελτές ντομάτας , όσπρια, λάδι, αλάτι, ζάχαρη, πάνες για μωρά, πάνες ακράτειας για ηλικιωμένους, σερβιέτες, χαρτί υγείας ,χαρτοπετσέτες, σακούλες σκουπιδιών, πλαστικά πιάτα, ποτήρια &, σερβίτσια, σεντόνια, κουβέρτες, πετσέτες, μωρομάντηλα, μπιμπερό, χλωρίνη, σαπούνι.

Ο τρόπος διεξαγωγής

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, κάθε διαδρομή θα έχει ξεχωριστή ώρα έναρξης ώστε να τερματίσουν όλοι περίπου την ίδια ώρα. Σημείο έναρξης και τερματισμού ορίζεται το κιόσκι ακριβώς δίπλα από το camping στις κάτω Γούβες, στην είσοδο της πρώην Αμερικάνικης Βάσης ( το στίγμα είναι το παρακάτωhttps://goo.gl/maps/kLhBU1fm4GZtbVYG6 )

 

Ώρα έναρξης Ημιμαραθωνίου 7:30π.μ.

Ώρα έναρξης 10 χιλιομέτρων 8:15π.μ.

Ώρα έναρξης 5 χιλιομέτρων 8:30π.μ.

Οι διαδρομές θα κινηθούν σε ευθεία κλίση, στην παραλιακή των Γουρνών χωρίς υψομετρικές διαφορές.