Οι πρώτες εντυπώσεις της Ειρήνης Βασιλείου από το Μισάτο

 Runbeat Team   19:52 18-07-2021  

Οι πρώτες εντυπώσεις της Ειρήνης Βασιλείου από το Μισάτο


Η Εθνική μας ομάδα στίβου βρίσκεται από χθες στο Μισάτο της Ιαπωνίας, όπου θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Τα αγωνίσματα του στίβου θα ξεκινήσουν στις 30 Σεπτεμβρίου και ως τότε οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες θέλουν να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Οι συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιείται η προετοιμασία της Εθνικής μας είναι πρωτόγνωρες καθώς καθημερινά πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό, παίρνουν σε πακέτο το φαγητό τους και τρώνε στο δωμάτιό τους, ενώ απαγορεύεται ακόμα και η συνάντηση μεταξύ των αθλητών εντός του ξενοδοχείου.

Γι’ αυτές τις περίεργες συνθήκες και την καθημερινότητα των αθλητών στο Μισάτο μίλησε στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ η Ειρήνη Βασιλείου.

 

Η Ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια των 400μ. εξηγεί ότι «η ημέρα ξεκινάει με τεστ covid - 19 πριν το πρωινό. Τρώμε και μετά πάμε προπόνηση. Γυρίζουμε 12 και κάτι και στη μία πάμε για φαγητό. Ο καθένας παίρνει το καλαθάκι του με τα φαγητά, που θέλει και τρώμε στο δωμάτιο μέσα πάλι μόνοι μας ή με την πόρτα ανοιχτή. Το απόγευμα όποιος θέλει πάει προπόνηση στις 18.00 και στις 20.00 τρώμε πάλι κατά τον ίδιο τρόπο το βραδινό. Το πρόγραμμα θα είναι το ίδιο για τις επόμενες ημέρες, φαγητό - προπόνηση- ξεκούραση. Προκειμένου να περνάει λίγο πιο ευχάριστα η ώρα μας με τα παιδιά έχουμε ανοίξει τις πόρτες από τα δωμάτια και τα λέμε εξ αποστάσεως. Βγάζουμε στην πόρτα του δωματίου μια καρέκλα και συζητάμε, ενώ εγώ προς το παρόν το έχω ρίξει στις ταινίες. Σε κάθε περίπτωση παραμένουμε αισιόδοξοι και δεν χάνουμε το στόχο μας γι΄ αυτό που έχουμε έρθει να κάνουμε εδώ». Αναφορικά με τις θερμοκρασίες που επικρατούν στην πόλη, η Βασιλείου είπε: «Έχει αρκετή ζέστη ειδικά το πρωί. Θα συνηθίσουμε, όμως, άλλωστε γι΄ αυτό είμαστε εδώ νωρίτερα».

Όπως εξηγούν οι άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ, τα μέλη της αποστολής δεν επιτρέπεται να μπαίνουν σε ασανσέρ και να χρησιμοποιούν την κύρια είσοδο του ξενοδοχείου κι έτσι για να ανέβουν στα δωμάτια τους (τρεις όροφοι) χρησιμοποιούν την εξωτερική σκάλα του ξενοδοχείου. Παρόλα αυτά η ομάδα διατηρεί το κέφι της, την αισιοδοξία της και παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της, που είναι η καλύτερη δυνατή παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η φιλοξενία στο Μισάτο είναι πολύ καλή πάντως και όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν το έργο των αθλητών και αθλητριών. Οι βαδιστές θα μείνουν στο προπονητικό κέντρο έως την 1η Αυγούστου, όταν και θα αναχωρήσουν για το Σάπορο.