Όλα έτοιμα για τον Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας - Η πρόβλεψη για τον καιρό και το μετάλλιο της διοργάνωσης

 Runbeat Team   18:13 29-01-2022  

Όλα έτοιμα για τον Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας - Η πρόβλεψη για τον καιρό και το μετάλλιο της διοργάνωσης


Ο Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας έχει προγραμματιστεί για αύριο, Κυριακή 30 Ιανουαρίου και αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον. Εκτός από τον ημιμαραθώνιο, στο Αίγιο θα διεξαχθούν και παράλληλοι αγώνες 5.000 και 1.500 μέτρων.

 

Οι διοργανωτές του αγώνα θέλησαν να ενημερώσουν μέσω ανάρτησής τους ότι ο καιρός αναμένεται να είναι ευνοϊκός, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις θα υπάρχει κρύο, αλλά όχι βροχή.

Η θερμοκρασία στο Αίγιο θα κυμανθεί από 4 (το πρωί) έως 11 βαθμούς Κελσίου (το μεσημέρι) και θα υπάρξει συννεφιά, με την υγρασία να είναι στο 72%-91% το πρωί και στο 67% το μεσημέρι.

Όσον αφορά το μετάλλιο, οι διοργανωτές τονίζουν: «Στο μετάλλιο απεικονίζεται η σημαία του Ανδρέα Λόντου (με την οποία ηγήθηκε σώματος πολεμιστών από το Διακοπτό στο Αίγιο για την ελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους στις 21 Μαρτίου 1821) και η ημερομηνία της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας (έναρξη στις 26 Ιανουαρίου 1821), δύο δηλαδή καθοριστικά προεπαναστατικά γεγονότα που συνδέονται με την Αιγιάλεια και τη συμβολή της στην επανάσταση του 1821 και που εορτάζονται πλέον μαζί ως επίσημη τοπική εορτή, (με προεδρικό διάταγμα του 2017) κάθε χρόνο την 26η Ιανουαρίου».