Ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 25/10 οι δηλώσεις συμμετοχής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου ΑμεΑ

 Runbeat Team   12:31 22-10-2021  

Ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 25/10 οι δηλώσεις συμμετοχής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου ΑμεΑ


Εγκρίθηκε η διεξαγωγή του Πανελληνίου πρωταθλήματος Μαραθωνίου Ατόμων με Αναπηρία κι έτσι με κάθε επισημότητα θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι αθλητές και αθλήτριες ΑμεΑ έχουν δικαίωμα να δηλώνουν συμμετοχή ως την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, ενώ ήδη το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο.

 

Οι συμμετέχοντες θα είναι χωρισμένοι σε κατηγορίες, οι οποίες θα είναι οι εξής:

*κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών (Open – 18 ετών και άνω):

* Αθλητές με προβλήματα όρασης (κατηγορίες 11-12-13)

*Αθλητές με εγκεφαλική παράλυση (κατηγορίες 35 -38)

* Αθλητές με κινητικά προβλήματα – ακρωτηριασμούς (κατηγορίες 42 -46)

Πληροφορίες για τη μετακίνηση και τη διαμονή θα δοθούν μετά την ολοκλήρωση της υποβολής δηλώσεων συμμετοχής.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν και θα γίνονται αποδεκτές μόνο εφόσον δεν φέρουν υπογραφή και σφραγίδα του σωματείου. Επίσης θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στην διεύθυνση [email protected] το αργότερο μέχρι την 25η Οκτωβρίου 2021 και ώρα 11.30 π.μ.

Αθλητές κάτω των 18 ετών είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν Υπεύθυνη Δήλωση, υπογεγραμμένη από τους κηδεμόνες τους με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, με την οποία θα αποδέχονται την συμμετοχή τους στους αγώνες με ευθύνη δική τους και του αθλητικού τους σωματείου, σημειώνοντας ότι η Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ δε φέρει καμιά ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού.

Στις δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρονται όλα τα στοιχεία των αθλητών, ώστε να είναι εφικτός ο έλεγχος των στοιχείων από τη Γραμματεία των Αγώνων. Στις δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αναγράφονται οι σύνοδοι (guides) των αθλητών των αγωνιστικών κατηγοριών 11-12.

- Οι αγωνιστικές κατηγορίες (11-12) δικαιούνται έως 2 συνοδούς. Οι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν στα 10χλμ., 20χλμ. ή στα 30χλμ. (rule 51.9.12).

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Διεθνούς Επιτροπής Στίβου της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) και την παρούσα Προκήρυξη.