Ολοκλήρωσε τον άθλο ο Mike Wardian: Διάσχισε τρέχοντας τις ΗΠΑ μέσα σε 62 ημέρες!

 Runbeat Team   18:28 08-07-2022  

Ολοκλήρωσε τον άθλο ο Mike Wardian: Διάσχισε τρέχοντας τις ΗΠΑ μέσα σε 62 ημέρες!


Λιγότερα από 400 άτομα έχουν διανύσει τις ΗΠΑ με τα πόδια, και πλέον ο συνεργάτης του Runbeat, Mike Wardian είναι ένας από αυτούς. Ο εκ των κορυφαίων υπερμαραθωνοδρόμων των ΗΠΑ κατάφερε να ολοκληρώσει ένα όνειρο ζωής το οποίο χρειάστηκε μήνες προετοιμασίας, τρέχοντας από το Σαν Φρανσίσκο έως την άλλη άκρη της χώρας, στο Ντελαγουέρ!

 

Αρχικός στόχος του Wardian ήταν να τρέξει την απόσταση σε 65 ημέρες, με μέσο όρο τρεξίματος 11 με 15 ώρες την ημέρα. Η συνολική απόσταση μετρήθηκε γύρω στα 5.300 χιλιόμετρα, την οποία ο Αμερικανός κατάφερε να διανύσει σε 62 ημέρες. Ο Wardian είχε για… παρέα τις μεγάλες playlist μουσικής του, αλλά και διάφορα audiobooks τα οποία άκουγε στη διαδρομή.

Ένα υποστηρικτικό όχημα ήταν μαζί του σε όλη τη διαδρομή, το οποίο περιείχε το κρεβάτι του για το βράδυ. Ο 48χρονος έτρεξε για καλό σκοπό, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 90.000 δολάρια για το World Vision, έναν οργανισμό με στόχο να βοηθήσει οικογένειες να αποκτήσουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Ο Mike Wardian ενημέρωνε συνεχώς για την πορεία του μέσω του προφίλ του στο Strava, αλλά και των social media, με τα προβλήματα και την ταλαιπωρία να μην λείπουν, καθώς μεταξύ άλλων υπέστη φουσκάλες στα πόδια του, ενώ αντιμετώπισε και τρομερή κούραση.