Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ανακοινώθηκαν τα test events του καλοκαιριού

 Runbeat Team   12:58 07-04-2023  

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ανακοινώθηκαν τα test events του καλοκαιριού


Με κάτι περισσότερο από ένα χρόνο για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν το πρόγραμμα των test events ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης του 2024. Οι Γάλλοι ουσιαστικά από τον Ιούλιο θα αρχίσουν να μετρούν αντίστροφα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τις δοκιμαστικές διοργανώσεις σε διάφορες τοποθεσίες της πόλης.

 

Το πρώτο test event θα είναι η ιστιοπλοΐα στη Μασσαλία, από 9 έως 16 Ιουλίου. Στη συνέχεια θα έχουμε τα δοκιμαστικά στον Σηκουάνα, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου ανοιχτής κολύμβησης από τις 5 έως τις 6 Αυγούστου. Αργότερα, από τις 17 έως τις 20 Αυγούστου θα διεξαχθεί μία διοργάνωση τρίαθλου και παρα-τρίαθλου και θα υπάρξει η ευκαιρία να «να εγκατασταθεί και να αποσυναρμολογηθεί η πλωτή γέφυρα εκκίνησης», όπως τόνισαν οι διοργανωτές.

Ο Πιερ Ραμπαντάν, αθλητικός σύμβουλος για την πόλη του Παρισιού τόνισε ότι μέσα στον Ιούνιο θα υπάρχουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τις δοκιμαστικές διοργανώσεις, ενώ παράλληλα, μέσα στο καλοκαίρι του 2023 θα πραγματοποιηθεί και μία δοκιμή της εντυπωσιακής τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στον Σηκουάνα.

 

Η δεύτερη φάση δοκιμών θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2024 και θα περιλαμβάνει τη νέα αίθουσα που βρίσκεται στα βόρεια του Παρισιού, η Arena La Chapelle ή το Ολυμπιακό υδάτινο κέντρο (CAO) που βρίσκεται απέναντι από το Stade de France, το οποίο θα φιλοξενήσει καταδύσεις, νερό – πόλο και καλλιτεχνική κολύμβηση στην μεγάλη διοργάνωση.

Η τελευταία δοκιμή θα είναι εκείνη που θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στις πισίνες που θα εγκατασταθούν στο La Défense Paris Arena στη Ναντέρ.