Ολυμπιακοί Τόκιο: Τον Μάρτιο η τελική απόφαση

 Runbeat Team   11:06 13-01-2021  

Ολυμπιακοί Τόκιο: Τον Μάρτιο η τελική απόφαση


Μετά την ελάχιστη μείωση των κρουσμάτων στην Ιαπωνία η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων κάθε άλλο παρά σίγουρη είναι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στα τέλη Μαρτίου θα γνωρίζουμε εάν γίνουν τελικά το καλοκαίρι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, που αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω κορωνοϊού, μετά από δήλωση στενού συνεργάτη του Ιάπωνα πρωθυπουργού.

Παρόλα αυτά το Τόκιο επιμένει επισήμως ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά. Η ανησυχία για τα κρούσματα της πανδημίας όμως ενδέχεται να αλλάξει τα σχέδια των διοργανωτών, καθώς η αύξηση στα νούμερα τις προηγούμενες μέρες στο Τόκιο και σε μερικές άλλες περιοχές γύρω από την ιαπωνική πρωτεύουσα είναι μεγάλη.

Με την ολυμπιακή λαμπαδηδρομία να έχει προγραμματιστεί με εκκίνηση την Ιαπωνία στις 25 Μαρτίου, με περίπου 10.000 λαμπαδηδρόμους να τρέχουν ανά τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου για τέσσερις μήνες έως την τελετή έναρξης της 23ης Ιουλίου, οι διοργανωτές πρέπει να πάρουν σημαντικές αποφάσεις.

Όπως και πέρυσι η απόφαση για την αναβολή των Αγώνων του καλοκαιριού του 2020 ελήφθη και ανακοινώθηκε στα τέλη Μαρτίου, ενώ για την φετινή διοργάνωση τέσσερις στους πέντε Ιάπωνες ζητούν αναβολή ή ματαίωση της διοργάνωσης.