Ονειρικό ξεκίνημα για την Εθνική πόλο, νίκησε 10-9 την Ουγγαρία

 Runbeat Team   7:38 25-07-2021  

Ονειρικό ξεκίνημα για την Εθνική πόλο, νίκησε 10-9 την Ουγγαρία


Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η Εθνική μας ομάδα πόλο καθώς επικράτησε με 10-9 της ισχυρής Ουγγαρίας στην πρεμιέρα του τουρνουά υδατοσφαίρισης,

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με όπλο την εξαιρετική του άμυνα, την ψυχραιμία και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακα Μανώλη Ζερδεβά έφτασε σε μία σπουδαία νίκη. Μάλιστα αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα νικά την Ουγγαρία σε Ολυμπιακούς Αγώνες (μιας ομάδας με τεράστια παράδοση στο άθλημα και 11 φορές Ολυμπιονίκης).

Οι Μαγυάροι βρέθηκαν να προηγούνται ακόμα και με 5-2, όμως με γκολ των Γενηδουνιά και Φουντούλη η Ελλάδα μείωσε σε 5-4, ο Ντένες Βάργκα έδωσε ξανά αέρα δύο τερμάτων στους Ούγγρους, όμως με γκολ των Παπαναστασίου και Καπότση το ματς ήρθε στα ίσα 6-6 στο ημίχρονο. Με 5.23 να απομένουν για το τέλος της τρίτης περιόδου ο Άγγελος Βλαχόπουλος έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ την Εθνική ομάδα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Παπαναστασίου έδωσε αέρα δύο γκολ για τη γαλανόλευκη. Ο Ντένες Βάργκα με δύο γρήγορα γκολ έφερε το ματς στα ίσα 8-8, όμως ο Ντίνος Γενηδουνιάς έβαλε μπροστά στο σκορ εκ νέου την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου.

Η άμυνα της Εθνικής και ο Ζερδεβάς έκαναν εξαιρετικά τη δουλειά τους, αλλά ο Έρντελι βρήκε τον τρόπο να κάνει το 9-9 με 5.44 να απομένουν για το φινάλε. Εκείνος όμως που μίλησε τελευταίος ήταν ο Άγγελος Βλαχόπουλος. Ο διεθνής περιφερειακός με γκολ στα 3:40 πριν από τη λήξη διαμόρφωσε το τελικό 10-9 και έδωσε τη σπουδαία νίκη για την Εθνική.

Οκτάλεπτα: 3-2, 3-4, 2-3, 1-1.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τάμας Μαρτς): Νάγκι, Ανγκιαλ 2, Μάνχερτς 1, Ζάλανκι, Βάμος, Χοσνιάνσκι, Πάστορ, Γιάνσικ, Ερντελι 3, Βάργκα 3, Μέζεϊ, Χαράι.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος - Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 2.

Ο επόμενος αγώνας για την Εθνική μας είναι την Τρίτη (27/7) στις 9.30 το πρωί κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία.