Ορεινοί Αγώνες Καβουσίου: Χωρίς παρατράγουδα, αλλά με μικρή συμμετοχή

 Runbeat Team   9:25 25-10-2022  

Ορεινοί Αγώνες Καβουσίου: Χωρίς παρατράγουδα, αλλά με μικρή συμμετοχή


Με λιγοστές συμμετοχές, αλλά χωρίς παρατράγουδα, ολοκληρώθηκαν οι 8οι Ορεινοί Αγώνες Καβουσίου την περασμένη Κυριακή 23/10 στην Ιεράπετρα.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καβουσίου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Μόλις 15 δρομείς μπήκαν σε θέση εκκίνησης στον αγώνα των 21,5χλμ όπου νικητής ήταν ο Εμμανουήλ Συλλιγνάκης με 2:28:50 και ακολούθησε ο Γρηγόρης Παπακανδεράκης με 3:01:19 και την 3η θέση κατέλαβε ο Γεώργιος Καναβάκης με 3:01:20.

Τρεις γυναίκες πήραν μέρος στον αγώνα. Πρώτη χρονικά τερμάτισε η Ροδάνθη Συλλιγάρδου, η οποία ήταν 9η στη γενική με 3:50:59, δεύτερη ήταν η Μαρία Μπελενιώτη με 4:07:06 και τρίτη η Μαρία Μετοχιανάκη με 4:27:25.

Τα αποτελέσματα στον αγώνα των 21χλμ

Μεγαλύτερη ήταν η συμμετοχή στον αγώνα των 8χλμ, όπου την πρωτιά πανηγύρισε ο Marios Ronneburger με 52:37, δεύτερος ήταν ο Δημήτριος Δρούγκας με 52:50 και τρίτος ο Γιώργος Σερπετσιδάκης με 54:38.

Η Ειρήνη Φουρναράκη ήταν νικήτρια στις γυναίκες με χρόνο 1:02:13, ακολούθησε η Ευαγγελία Σάμου με 1:07:36 και τρίτη ήταν η Ευαγγελία Βλαχάκη με 1:07:43.

Τα αποτελέσματα στα 8χλμ

Στο μεταγωνιστικό δελτίο οι διοργανωτές ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φορείς και τις συλλογικότητες της περιοχής που στήριξαν εθελοντικά την άψογη διοργάνωση των αγώνων.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους εθελοντές Σαμαρείτες του τμήματος του ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας για τις υπηρεσίες που προσέφεραν για την ομαλή εξέλιξη του αγώνα.

Τον πολιτιστικό σύλλογο Παχιάς Άμμου που για μια ακόμη φορά βρέθηκε στο βουνό για την εθελοντική υποστήριξη και στελέχωση των σταθμών.

Την ορειβατική ομάδα Σταυραετός της Ιεράπετρας που για μια ακόμη φορά απέδειξε την αγάπη του για το βουνό στηρίζοντας τον αγώνα.

Τους κατοίκους του χωριού άνδρες και γυναίκες που για μια ακόμη φορά βρεθήκαν στο βουνό και στην εκκίνηση και στο χώρο της γραμματείας καθώς καιγια την παρασκευή του γεύματος στους αθλητές.

Για την διοργάνωση ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα καθώς κλήθηκε να απόδειξη ότι αναγνώριζε τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν σε προηγούμενες διοργανώσεις και έπρεπε να διορθωθούν.

Νομίζω ότι τα καταφέραμεκαι αυτό το είδαμε στα χαμόγελο και στις δηλώσεις των αθλητών. Σαςευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή και την στήριξη στους αγώνες και σας περιμένουμε στους 9ους ορεινούς αγώνες Καβουσίου την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023».