Ούτε η χιονόπτωση μπορεί να σταματήσει την Eilish MacColgan (vid)

 Runbeat Team   9:29 28-12-2022  

Ούτε η χιονόπτωση μπορεί να σταματήσει την Eilish MacColgan (vid)


Για να καταφέρει κανείς να βρεθεί να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο θα πρέπει να δουλέψει σκληρά. Ο πρωταθλητισμός είναι ανελέητος και δεν επιτρέπει στους… τεμπέληδες να βγουν στην επιφάνεια.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί η Eilish MacColgan, η οποία μέσα στο 2022 κατάφερε να πετύχει φοβερά πράγματα καταρρίπτοντας ρεκόρ και κατακτώντας πολλούς τίτλους.

 

Η ίδια ανέβασε πριν λίγες ώρες στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media την προπόνησή της εν ώρα χιονόπτωσης που απλά πιστοποιεί ότι «τα αγαθά κόποις κτώνται».

Η ίδια ανέφερε: «Χρειάστηκε κάποιο σοβαρό κίνητρο για να αποφασίσω να τρέξω χθες. Βρέθηκαν στη Σκωτία για να απολαύσω λίγες εβδομάδες με την οικογένειά μου, αλλά πραγματικά δε μου έλειψε καθόλου αυτός ο καιρός. Ειλικρινά δε νομίζω να έχω ξανανιώσει τόσο κρύο στη ζωή μου… Θα μου πάρει τις επόμενες 48 ώρες για να ξεπαγώσω».

Δείτε το βίντεο και την ανάρτησή της:


Μία ονειρική χρονιά για την McColgan

Η Σκωτσέζα πρωταθλήτρια φέτος έκανε απίστευτα πράγματα. Τον Φεβρουάριο, σημείωσε νέο βρετανικό ρεκόρ αγωνιζόμενη στο Ντουμπάι στα 5 χιλιομέτρων δρόμου με χρόνο 14:48 και ήταν μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα μακριά από το ευρωπαϊκό ρεκόρ. Αργότερα τον ίδιο μήνα ήταν νικήτρια στον ημιμαραθώνιο του Ράντκλιφ σημειώνοντας νέο ρεκόρ αγώνα με χρόνο 1:06:26.

Τον Μάιο, κατέρριψε το ευρωπαϊκό ρεκόρ στα 10 χιλιόμετρα στο Great Manchester Run τερματίζοντας σε 30:19. Η McColgan τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Hellen Obiri που σημείωσε το ρεκόρ διαδρομής με 30:15. Τον Ιούνιο στους Αγώνες FBK στο Χέντζελο, σημείωσε νέο ρεκόρ Σκωτίας στα 10.000μ. με χρόνο 30:19.02.

Στις 3 Αυγούστου, η 31χρονη κέρδισε τον πρώτο μεγάλο τίτλο της καριέρας της καθώς κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 10.000 μέτρων στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στο Μπέρμιγχαμ με ρεκόρ αγώνων (30:48:60). Αργότερα πρόσθεσε το ασημένιο στα 5000 μέτρα.

Συνέχισε την εξαιρετική της σεζόν περίπου μια εβδομάδα αργότερα, εξασφαλίζοντας δύο επιπλέον μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου. Πρώτα κέρδισε το ασημένιο στα 10.000 μέτρα (πίσω από την Yasemin Can) και τρεις ημέρες αργότερα το χάλκινο στα 5.000 μέτρα.

Τον Σεπτέμβριο, η McColgan σημείωσε ρεκόρ διαδρομής και τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο σε ημιμαραθώνιο γυναικών στη Βρετανία στο Big Half του Λονδίνου με χρόνο 67:35. ΅

Τέλος, τον Νοέμβριο, σημείωσε νέο βρετανικό ρεκόρ στα 15 χιλιόμετρα με χρόνο 47:40 στο Zevenheuvelenloop της Ολλανδίας.