Π. Εμμανουηλίδου: «Θέλω να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

 Runbeat Team   14:28 11-12-2023  

Π. Εμμανουηλίδου: «Θέλω να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες»


Το 2023 ήταν μια χρονιά που η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου θα την θυμάται και θα χαμογελάει. Η νεαρή πρωταθλήτρια των σπριντ μέτρησε τέσσερα ατομικά ρεκόρ στα 60 μ., τρία ατομικά ρεκόρ στα 100 μ. και τρία πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία των Νέων Γυναικών στα 200 μέτρα. Πέρα, όμως, από τους χρόνους, το 2023 άφησε στην 20χρονη σπρίντερ και ένα μετάλλιο, το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στα 200 μέτρα. 

 

Πάει πολύ καλά η προετοιμασία. Δεν έχω βάλει ακόμα σπαικς αλλά φαίνεται ότι είμαι σε καλή κατάσταση”, τόνισε η Εμμανουηλίδου και συνέχισε: “Με δυσκολεύει λίγο να συνδυάσω τις προπονήσεις με τη σχολή (σ.σ. είναι στο τρίτο έτος των ΤΕΦΑΑ). Τώρα υπάρχουν πολλά υποχρεωτικά μαθήματα κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να έρχομαι απευθείας από την σχολή στην προπόνηση. Δεν είμαι όμως μόνο για εμένα δύσκολα γιατί το παιρνούν και άλλοι αθλητές”. 

Η αθλήτρια που προπονείται με την Κατερίνα Αλεξοπούλου θα αγωνιστεί στον κλειστό στίβο έχοντας ως στόχο κυρίως να βελτιώσει τις εκκινήσεις της αλλά και να μην μείνει μεγάλο διάστημα εκτός αγώνων.  

Θέλω να αγωνιστώ στον κλειστό στίβο να κάνω 3 με 4 κούρσες κυρίως για να βελτιώσω την εκκίνηση μου. Μου αρέσει ο κλειστός στίβος είναι αρκετά δυναμικός. Επίσης δεν θέλω να μείνω μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγώνων”, είπε η Εμμανουηλίδου. 

Το ερχόμενο καλοκαίρι είναι μεγάλη πρόκληση για όλους τους αθλητές και αθλήτριες καθώς η χρονιά θα έχει έντονη αγωνιστική δραστηριότητα. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού όπως είναι λογικό αποτελούν για όλους τους μεγάλους στόχους. 

Το καλοκαίρι μεγάλος στόχος είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης εκεί θέλω να συμμετάσχω σε τελικό. Και βέβαια θέλω να αγωνιστώ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες”, είπε αρχικά η Εμμανουηλίδου: “Θα αγωνιστώ και στα δύο αγωνίσματα. Αν μου πει κάποιος να διαλέξω να αγωνιστώ σε 100 μ. ή 200 μ. δεν ξέρω η αλήθεια είναι ποιο να διαλέξω. Αρκετοί μου λένε ότι βλέπουν να μου ταιριάζουν τα 200 μ. αλλά πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει με την εκκίνηση. Αν βελτιώσω την εκκίνηση μου στα 100 μ. θα είμαι εξίσου καλή και σε αυτό το αγώνισμα. Είναι μια πρόκληση για εμένα αυτό”.