Πάει για τον τρίτο σερί τίτλο του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country ο Ingebrigtsen

 Runbeat Team   10:59 26-10-2023  

Πάει για τον τρίτο σερί τίτλο του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country ο Ingebrigtsen


Αν και είναι μόλις 23 χρόνων, ο Jakob Ingebrigtsen θα διεκδικήσει τον έβδομο διαδοχικό τίτλο του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country SPAR, το οποίο θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 10 Δεκεμβρίου.

Μετά την ανάδειξή του σε κορυφαίο Ευρωπαίο αθλητή της χρονιάς, ο Νορβηγός επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του και την επιστροφή του στο Laeken Park.

«Σίγουρα σκοπεύω να είμαι στις Βρυξέλλες. Όπως πάντα, θα είναι ο πρώτος μου αγώνας μετά τη σεζόν στίβου», είπε η Ingebrigtsen, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τόσο στα 1500 όσο και στα 3000μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου και το χρυσό στα 5000μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

 

Και εκτός πίστας, όμως οι επιτυχίες δεν του λείπουν. Κέρδισε τέσσερις διαδοχικούς τίτλους στην κατηγορία U20 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country κατά τα έξη 2016-2019, ενώ μετέβη στην κατηγορία των ανδρών συνεχίζοντας το σερί του σε Δουβλίνο, Τορίνο και ελπίζει ότι στις Βρυξέλλες θα γίνει ο δεύτερος αθλητής, μετά τον Ουκρανό Serhiy Lebid, που θα καταφέρει να κατακτήσει τρεις συνεχόμενους τίτλους σε επίπεδο ανδρών.

«Γνωρίζω ότι η διαδρομή στις Βρυξέλλες είναι λασπώδης και δύσκολη διαδρομή, αλλά δεν με πειράζει. Ωστόσο, προσωπικά ελπίζω να κάνει παγωνιά. Θα ήταν σαν να συνέχιζα την προετοιμασία μου στη Νορβηγία που εκείνη την περίοδο έχει πολλή παγωνιά», είπε ο Ingebrigtsen για τις συνθήκες που προτιμά.

Εφόσον καταφέρει να πετύχει το στόχο του, θα φτάσεις τους 12 ευρωπαϊκούς τίτλους σε όλες τις αποστάσεις και όλες τις επιφάνειες.