Παγκόσμιο Ανωμάλου δρόμου: Οι αθλητές χαρακτήρισαν την διαδρομή του Μπάθερστ την δυσκολότερη που έχουν δει

 Runbeat Team   13:25 19-02-2023  

Παγκόσμιο Ανωμάλου δρόμου: Οι αθλητές χαρακτήρισαν την διαδρομή του Μπάθερστ την δυσκολότερη που έχουν δει


Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου πραγματοποιήθηκε στο Μπάθερστ της Αυστραλίας με τον Jacob Kiplimo να παίρνει τη νίκη στους άνδρες και την Beatrice Chebet να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στον δραματικό, όπως εξελίχθηκε αγώνα των γυναικών.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε ζητήσει η διαδρομή να είναι δύσκολη από τον υπεύθυνο, Richard Welsh, κάτι το οποίο εκείνος κατάφερε. «Οι Αυστραλοί αθλητές κοίταξαν την διαδρομή και είπαν ότι είναι η δυσκολότερη που έχουν δει». Η διαδρομή είχε ανηφόρες και κατηφόρες που έφταναν μέχρι και τα 58 μέτρα, ενώ υπάρχει και μία ανάβαση με 11% κλίση. Επίσης, η διαδρομή του αγώνα της Αυστραλίας περιελάμβανε έναν αμμόλακκο 50 μέτρων, όπως και πολλές στενές στροφές που δυσκόλεψαν τους αθλητές.

 

«Ξέρουμε ότι θα… δεχθούμε γροθιά στο κεφάλι στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα επειδή η διαδρομή είναι δύσκολη» είχε τονίσει ο γνωστός Αυστραλός προπονητής μεγάλων αποστάσεων, Nic Bideau.

Παγκόσμιο Ανωμάλου δρόμου: Οι αθλητές χαρακτήρισαν την διαδρομή του Μπάθερστ την δυσκολότερη που έχουν δει runbeat.gr

Όπως τελικά είδαμε, ο αγώνας δυσκόλεψε αρκετά τους αθλητές όλων των αγώνων, με το γεγονός που ξεχωρίζει να είναι η κατάρρευση της Letesenbet Gidey λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό της, που της στέρησε και τη διάκριση.

Πηγή: abc.net.au