Παγκόσμιο κλειστού: Το πάλεψε αλλά έμεινε εκτός ο Δουβαλίδης – Σημείωσε φετινό ρεκόρ (Vid)

 Runbeat Team   12:10 20-03-2022  

Παγκόσμιο κλειστού: Το πάλεψε αλλά έμεινε εκτός ο Δουβαλίδης – Σημείωσε φετινό ρεκόρ (Vid)


Στον 6ο διάδρομο της δεύτερης προκριματικής σειράς τον 60 μ. εμπ. αγωνίστηκε ο Κώστας Δουβαλίδης στην τρίτη και τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Βελιγράδι.

 

Ο Δραμινός πρωταθλητής έτρεξε τα 60μ με εμπόδια σε 7.77 για να κάνει φετινό ρεκόρ και να βρεθεί 6ος στη σειρά του. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής των εμποδίων ήρθε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έχοντας περάσει δύσκολη σεζόν καθώς δεν είχε εγκαταστάσεις για προπονήσεις ενώ στον κλειστό είχε δώσει τρεις δύο αγώνες. Αυτό που κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει όμως για τον Δουβαλίδη είναι πως ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήταν μαχητής.

Μετά την ολοκλήρωση των έξι προκριματικών σειρών, με γρηγορότερο τον Αμερικανό κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ Γκραντ Χόλογουεϊ (7.40), ο Δουβαλίδης κατετάγη 31ος. Ο ημιτελικός έκλεισε στα 7.74.

Ο Κώστας Δουβαλίδης στις δηλώσεις του στην κάμερα του ΣΕΓΑΣ μετά τον αγώνα, τόνισε: «Ευχαριστήθηκα την κούρσα γιατί αρχικά τελείωσα υγιής, με ένα season best φετινό. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος παρόλο που δεν μπόρεσα να περάσω στην επόμενη φάση.

Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας για να έρθουμε εδώ με έναν καλό στόχο, παρόλα αυτά δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω την προετοιμασία μου όπως θα ήθελα, είτε στην Αθήνα, είτε εδώ, στη Σερβία. Με ταλαιπώρησαν κάποια προβλήματα με τα πόδια μου και γι’αυτό, θεωρώ ότι τερματίζοντας με ένα season best και χωρίς πρόβλημα, ήταν μία πολύ καλή εμφάνιση για εμένα».