Παγκόσμιο Κύπελλο Ομάδων Βάδην | «Η ομάδα μας είναι σε θέση να διεκδικήσει μια καλή παρουσία και να φέρει μια σπουδαία διάκριση»

 Runbeat Team   17:19 01-03-2022  

Παγκόσμιο Κύπελλο Ομάδων Βάδην | «Η ομάδα μας είναι σε θέση να διεκδικήσει μια καλή παρουσία και να φέρει μια σπουδαία διάκριση»


Η πρώτη μεγάλη αγωνιστική πρόκληση της χρονιάς είναι προ των πυλών και αφορά αποκλειστικά στα αγωνίσματα του βάδην.

Η χώρα μας θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ομάδων του βάδην, που θα γίνει την Παρασκευή (4/3) και το Σάββατο (5/3) στο Μουσκάτ του Ομάν με τη συμμετοχή της Ομάδας των Γυναικών να έχει θέσει ήδη υποψηφιότητα για μια καλή παρουσία.

Η χώρα μας θα συμμετάσχει με πέντε αθλήτριες στο ομαδικό των 20χλμ. βάδην με στόχο να διεκδικήσει μια θέση ψηλά στην κατάταξη. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, νικήτρια πέρυσι στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή διοργάνωση στα 35χλμ.βάδην, αλλά και όγδοη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στα 20χλμ. θα αποτελέσει το δυνατό χαρτί της ομάδας μας.

 

«Φαίνεται ότι η επιλογή της απόστασης είναι η καταλληλότερη. Μια διαπίστωση που ενισχύεται όσο πλησιάζουμε προς τον αγώνα. Η τελευταία αποχώρηση ήταν αυτή της Ουκρανίας, που αναγκάστηκε λόγω των όσων άσχημων συμβαίνουν στη χώρα να αποσύρει τη συμμετοχή της. Θεωρώ πως η ομάδα μας είναι σε θέση να διεκδικήσει μια καλή παρουσία και να φέρει μια σπουδαία διάκριση», είπε ο προπονητής Ναπολέων Κεφαλόπουλος και συμπλήρωσε: «Οι συνθήκες στο Ομάν θα είναι δύσκολες, αφού εκτός από ζέστη θα έχει και υψηλά επίπεδα υγρασίας. Η συγκεκριμένη δεν είναι διοργάνωση όπου πας για να κυνηγήσεις την επίδοση, αλλά διοργάνωση όπου επιδιώκεις τη θέση και τη διάκριση. Η τακτική μας λοιπόν στον αγώνα θα βασιστεί σε αυτό».

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και η Κυριακή Φιλτισάκου είναι δύο αθλήτριες που έχουν ήδη εξασφαλίσει το όριο πρόκρισης στα 35χλμ. βάδην τόσο για το Παγκόσμιο όσο και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

«Σίγουρα θα είναι κι ένας αγώνας όπου οι Ντρισμπιώτη και Φιλτισάκου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα δυνατό τεστ ενόψει των σημαντικών διοργανώσεων της χρονιάς. Οι δύο αθλήτριες έχουν την πρόκριση για Γιουτζίν και Μόναχο στα 35χλμ. βάδην και θεωρώ πως θα πετύχουν το ίδιο και στα 20χλμ. είτε μέσω ορίου, είτε μέσω κατάταξης. Η Φιλτισάκου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα Μέγαρα σημείωσε πολύ καλή επίδοση στα 35χλμ. γεγονός που μου δείχνει πως είναι σε θέση να διεκδικήσει έναν εξίσου καλό χρόνο και στα 20χλμ. Δεν ξέρω αν αυτό θα συμβεί στο Μουσκάτ, όπου οι συνθήκες θα είναι ιδιαίτερες. Μέχρι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δουλεύαμε για τα 35χμλ. βάδην κι από εκεί και πέρα το βάρος της προπόνησης έπεσε στα 20χλμ. Μέχρι τώρα έχουμε δουλέψει πάρα πολύ καλά. Πλησιάζοντας προς τον αγώνα στρέφουμε την προσοχή μας και σε όλα τα εξωαγωνιστικά. Είναι σημαντικό να δούμε τις συνθήκες που θα βρούμε εκεί, το φαγητό και ό,τι άλλο μπορεί να επηρεάσει την αγωνιστική μας κατάσταση», κατέληξε ο έμπειρος προπονητής μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.

 

Η ομάδα μας εκτός από την Ντρισμπιώτη και Φιλτισάκου αποτελείται και από δύο ακόμη αθλήτριες του Κεφαλόπουλου, τις Χριστίνα Παπαδοπούλου και Έφη Κουρκουτσάκη, ενώ το πέμπτο μέλος της αποστολής είναι η αθλήτρια του Θανάση Δεληγιάννη, Όλγα Φιάσκα.

Στην αποστολή μετέχει ακόμη έμπειρος πρωταθλητής του βάδην, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στα 35χλμ. βάδην και ο νεαρός Ανδρέας Παπαστεργίου στα 10χλμ. βάδην Κ20.

Η αποστολή μας θα ταξιδέψει αύριο, Τετάρτη, για το Ομάν στις 12.40 με την πτήση QR για Ντόχα και θα επιστρέψει την Κυριακή 6 Μαρτίου.