Παγκόσμιο πρωτάθλημα βάδην: Με Τσινοπούλου η Ελλάδα-Η λίστα συμμετοχών

 Runbeat Team   10:44 12-04-2024  

Παγκόσμιο πρωτάθλημα βάδην: Με Τσινοπούλου η Ελλάδα-Η λίστα συμμετοχών


Συνολικά 431 αθλητές από 52 χώρες θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομάδων Βάδην που διεξάγεται την Κυριακή 21 Απριλίου στην Αττάλεια.

Από αυτούς οι 198 (108 άνδρες, 90 γυναίκες) θα αγωνιστούν στον αγώνα των 20χλμ βάδην και οι 106 (56 άνδρες, 50 γυναίκες) θα αγωνιστούν στους αγώνες U20.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί μόνο από την Παναγιώτα Τσινοπούλου, η οποία θα αγωνιστεί στα 20χλμ βάδην καθώς οι υπόλοιποι κορυφαίοι Έλληνες βαδιστές επέλεξαν να συνεχίσουν την προετοιμασία τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

 

Σ’ αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί για πρώτη φορά και η μικτή σκυταλοδρομία βάδην, η οποία έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η Κίνα ήταν στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων στην τελευταία διοργάνωση το 2022, με συνολικά έξι χρυσά μετάλλια.

Η Ma Zhenxia ήταν μεταξύ των νικητριών πριν από δύο χρόνια και θα είναι στην Αττάλεια για να υπερασπιστεί τον τίτλο της στα 20χλμ γυναικών. Η Περουβιανή δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, Kimberly Garcia και η Glenda Morejon από τον Ισημερινό, η οποία κέρδισε τον αγώνα των 35 χιλιομέτρων στο Μουσκάτ, αναμένεται να παλέψουν εξίσου για τη νίκη.

Στην σκυταλοδρομία θα αγωνιστούν και οι τρείς Ολυμπιονίκες του βάδην. Η Ιταλίδα Antonella Palmisano, ο Ιταλός Massimo Stano και ο Πολωνός Dawid Tomala  (όπως επίσης και οι Ισπανοί Alvaro Martin και Maria Perez).

Ο Σουηδός τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Perseus Karlstrom, συμμετέχει στα 20χλμ ανδρών, δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του τίτλου στα 35χλμ στο Μουσκάτ. Οι Κινέζοι Li Chenjie και Yang Xizhen οδηγούν τις λίστες των συμμετοχών για τις διοργανώσεις U20.

Οι λίστες συμμετοχές ανά χώρα

Η λίστα συμμετοχών με βάση τις καλύτερες επιδόσεις