Παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους ερασιτέχνες δρομείς

 Runbeat Team   18:14 01-10-2022  

Παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους ερασιτέχνες δρομείς


Απομένουν 365 ημέρες για την έναρξη του πρώτου Παγκοσμίου πρωταθλήματος αγώνων δρόμου και οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι άνοιξαν οι εγγραφές για τους ερασιτέχνες δρομείς.

Η διοργάνωση έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου στη Ρήγα το 2023 και πρόκειται για ένα καινοτόμο και προοδευτικό πρωτάθλημα που στόχο έχει να φέρει τους ερασιτέχνες δρομείς κοντά στους επαγγελματίες. Πρόκειται για το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός που έχει διεξαχθεί στις χώρες της Βαλτικής. 

 

Αυτό το μοναδικό παγκόσμιο φεστιβάλ τρεξίματος, που θα στέψει τους παγκόσμιους πρωταθλητές στο μίλι, τα 5 χιλιόμετρα και τον ημιμαραθώνιο, θα έχει την ιδιαιτερότητα ότι δεκάδες χιλιάδες ερασιτέχνες δρομείς από τουλάχιστον 100 χώρες θα τρέξουν δίπλα σε ελίτ δρομείς.

Οι διοργανωτές είναι βέβαιοι ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα θα προωθήσει ακόμα περισσότερο το δρομικό κίνημα και παράλληλα θα αποτελέσει μία καλή ευκαιρία για τη Ρήγα και τη Λετονία να αναγνωριστούν διεθνώς.

Οι διοργανωτές ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν έως και 30.000 ερασιτέχνες δρομείς από τουλάχιστον 100 χώρες.

Η πλατφόρμα των εγγραφών άνοιξε χθες Παρασκευή 30/09, ενώ οι διοργανωτές ενημέρωσαν ότι το κόστος θα είναι μικρότερο για όσους κάνουν άμεσα την εγγραφή τους. Όσο θα πλησιάζει η ημερομηνία των αγώνων το κόστος συμμετοχής θα αυξηθεί.

Οι εγγραφές γίνονται ΕΔΩ