Παγκόσμιος πρωταθλητής και στους followers ο Ινδός ακοντιστής Neeraj Chopra

 Runbeat Team   15:48 30-08-2023  

Παγκόσμιος πρωταθλητής και στους followers ο Ινδός ακοντιστής Neeraj Chopra


Με τα social media να παίζουν πλέον καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας δε θα μπορούσε παρά να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα και των πρωταθλητών στίβου. Αρκετοί εξ αυτών είναι ιδιαίτερα ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν χιλιάδες ακόλουθους.

Έχει, όμως, αναρωτηθεί κανείς ποιος είναι ο σταρ του κλασικού αθλητισμού με τους περισσότερους ακόλουθους;

Η απάντηση είναι ενδεχομένως τελείως διαφορετική σε σχέση με αυτό που μπορεί να σκέφτεστε.

Πιθανώς να θεωρείτε ότι η πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 100μ. Shelly-Anne Fraser-Pryce είναι μία βασική υποψήφια για να κατέχει τους περισσότερους followers στο Instagram. Ή η πρόσφατα παγκόσμια πρωταθλήτρια Sha'Carri Richardson ή ακόμη και ο Noah Lyles που κατέκτησε το χρυσό τόσο στα 100μ. όσο και στα 200μ.

 

Κι όμως κανένας από αυτούς δε βρίσκεται στην κορυφή της λίστας παρότι οι ακόλουθοί τους είναι πάρα πολλοί.

Τον τίτλο με τους περισσότερους followers στο Instagram τον κατέχει ο Ινδός παγκόσμιος πρωταθλητής και ολυμπιονίκης του ακοντισμού, Neeraj Chopra. Ο 25χρονος Ινδός κατάφερε να γίνει γνωστός στα πέρατα του κόσμου με τη νίκη του στο Τόκιο το 2021 και η φήμη του εκτοξεύτηκε στα ύψη.  Αυτή τη στιγμή μετρά 6,3 εκατομμύρια ακόλουθους!

Στα 2,3 εκατομμύρια φτάνουν οι ακόλουθοι της Richardson, ενώ η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 400 μέτρα με εμπόδια, Sydney McLaughlin και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Yulimar Rojas, βρίσκονται επίσης στη κορυφή της λίστας με 1,1 εκατομμύριο ακόλουθους.

Από κοντά ακολουθεί ο Αμερικανός πρωταθλητής Fred Kerley με 1 εκατομμύριο followers και η Fraser-Pryce με 915.000 followers στο Instagram.

Βέβαια η πραγματικότητα είναι ότι, εφόσον ο Usain Bolt ήταν εν ενεργεία αθλητής ακόμα θα κέρδιζε όλους τους παραπάνω έχοντας 13,3 εκατομμύρια ακόλουθους!