Παναγιώτης Καραΐσκος: «Είμαι σε καλή κατάσταση, ανυπομονώ για τον αγώνα»

 Runbeat Team   12:24 05-11-2022  

Παναγιώτης Καραΐσκος: «Είμαι σε καλή κατάσταση, ανυπομονώ για τον αγώνα»


Το 2021 ήταν ένας από τους μεγάλους άτυχους, αφού παραμονή του 38ο ΑΜΑ βρέθηκε θετικός στον covid-19 και απέσυρε τη συμμετοχή του από τη διοργάνωση.

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος επιστρέφει φέτος στην αυθεντική διαδρομή με στόχο να κυνηγήσει μια καλή παρουσία και φυσικά να ξεπεράσει τον εαυτό του. Ο 33χρονος αθλητής έχει την εμπειρία και την τριβή στην αυθεντική διαδρομή και μαζί την ικανότητα να επιδιώξει μια επίδοση κάτω από το 2.23.53 που είναι το ρεκόρ του στη διοργάνωση.

 

«Τώρα περιμένουμε τον αγώνα. Ό,τι ήταν να γίνει στο κομμάτι της προπόνησης έχει ήδη γίνει. Έχω μεγάλη ανυπομονησία. Έτρεχα το πρωί και σκεφτόμουν δεν γινόταν να είναι αύριο ο αγώνας; Τελευταία στιγμή πέρυσι έγινε αυτό που έγινε με τον covid-19 και έμεινα εκτός του αγώνα. Θέλω να περάσουν οι ημέρες να είναι όλα καλά και να μπω στον αγώνα», είπε ο αθλητής Σταύρου Καρρέ και συμπλήρωσε: «Στην Αμερική έμεινα λίγο πίσω με τον τραυματισμό στο πόδι, ωστόσο ανέκτησα γρήγορα δυνάμεις και κάλυψα το κομμάτι της προπόνησης που έχασα. Βοήθησε και το υψόμετρο και οι συνθήκες εκεί.

Είμαι σε καλή κατάσταση, θα έλεγα στα επίπεδα που ήμουν πριν τον αγώνα στη Σιένα τον Απρίλιο του 2021, που έκανα και το ατομικό μου ρεκόρ στον μαραθώνιο με 2.17.58».

Ο Καραΐσκος τρέχει στην αυθεντική διαδρομή από το 2013 και όλα αυτά τα χρόνια έχει μάθει τις δυσκολίες, τις παγίδες της και τα σημεία που μπορούν να του δώσουν πλεονέκτημα.

«Την αυθεντική διαδρομή την έχω τρέξει πολλές φορές την ξέρω τη διαδρομή. Δεν έχω άγχος γι΄ αυτό το κομμάτι, να είμαι υγιής κι όλα θα πάνε καλά. Την έχω κατακτήσει και νιώθω μια σιγουριά σε σχέση με αυτό το κομμάτι», είπε ο δρομέας που αναφέρθηκε και στο επίπεδο του φετινού αγώνα.

«Πιστεύω πως φέτος θα υπάρξει γκρουπάκι μέχρι τα μισά. Μετά όποιος αντέξει και έχει δυνάμεις σωματικές και ψυχικές. Σίγουρα ο Κώστας (σ.σ Γκελαούζος) είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο θεωρώ πως φέτος δε θα ξεφύγει τόσο νωρίς στον αγώνα, όπως έγινε στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις.

Φέτος είναι μια χρονιά που αρκετά παιδιά είναι σε καλή κατάσταση. Πιστεύω πως θα δούμε αρκετούς κάτω από τα 2.30, αλλά και καλές επιδόσεις από αυτούς που θα πρωταγωνιστήσουν».

Ο Καραΐσκος έλαβε το 2021 πολλά μηνύματα στήριξης όταν δεν κατάφερε να τρέξει στον 38ο ΑΜΑ.

«Πέρυσι ήταν πολύς ο κόσμος που μου έστελνε μηνύματα για να με στηρίξει, που έχασα τον αγώνα. Περιμένω να δω πολύ κόσμο και στη διαδρομή και στο Παναθηναϊκό Στάδιο έχω πάρει πολύ αγάπη μετά από αυτό που μου συνέβη πέρυσι. Μου δίνει έξτρα δύναμη όλο αυτό. Πραγματικά ανυπομονώ να μπω στον αγώνα και να τερματίσω στο Καλλιμάρμαρο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο καιρός θα είναι καλός, εμείς δε θέλουμε πολύ ζέστη, θα έλεγα όσο πιο κρύο τόσο το καλύτερο».

Ο 33χρονος ήταν δεύτερος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2019 και τρίτος στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2018 και 2017.