Πανελλήνιο Κ20: Νταμπλ για τη Γιαννουλίδου με νίκη και στα εμπόδια
Runbeat Team 8:56 30-06-2025

Λίγες μόνο ώρες μετά από τη νίκη της στα 400 μ., η Ραφαηλία Γιαννουλίδου επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού σταδίου Σερρών «Γιώργος Τοπτσής» και έκανε μια ακόμη δυνατή κούρσα.
Η αθλήτρια του ΑΣ Βεργίνα πήρε την πρώτη θέση και στο αγαπημένο της αγώνισμα που είναι τα 400 μ. εμπ. ισοφαρίζοντας μάλιστα και το ατομικό της ρεκόρ. Η 17χρονη πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 59.87 με την Ανδριάνα Ταρασίδου (ΑΣ Ολυμπιακή Δομή 2004) να είναι δεύτερη με 62.54 και την δίδυμη αδερφή της πρώτης, Κατερίνα Γιαννουλίδου (ΑΣ Βεργίνα) να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο με 62.81.
Στα 400 μ. εμπ. των ανδρών ο Νίκος Κιουτσούκης (ΓΣ Εδεσσας) ήταν πρώτος με νέο ατομικό ρεκόρ καθώς τερμάτισε σε 53.97. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Ταχίρ Μπιτσάκου (ΟΚΑ Μυτιλήνης) κάνοντας επίσης την καλύτερη του κούρσα τερματίζοντας σε 55.39, με τον Μύρων Ρεθυμνιωτάκη (ΟΦΗ) να παίρνει την τρίτη θέση με 55.90. Να σημειωθεί ότι και στις δύο τελικές σειρές σημειώθηκαν 12 ατομικά ρεκόρ από τους 14 αθλητές που πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού.
Έντονος ήταν ο συναγωνισμός στον τελικό της σφυροβολίας των γυναικών Κ20, αγώνισμα με το οποίο άνοιξε το πρόγραμμα της 2ης και τελευταίας αγωνιστικής ημέρας του Πανελληνίου πρωταθλήματος που γίνεται στις Σέρρες.
Παρασκευή Πουλλή (ΔΕΑΣ Δάφνη Ρόδου) και Αλεξάνδρα Τσερνόβα (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου) «μονομάχησαν» για την πρώτη θέση. Η δεύτερη ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα της και μέχρι την τρίτη προσπάθεια είχε το προβάδισμα με 58,53 μέτρα. Στην τέταρτη βολή η σφυροβόλος από τη Ρόδο όμως με 58,68 μ. πέρασε μπροστά και κράτησε την πρωτιά μέχρι το τέλος. Αμφότερες με τις επιδόσεις που σημείωσαν ξεπέρασαν το όριο πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 που είναι στα 57,50 μέτρα. Στην τρίτη θέση ήταν η Βαλεντίνα Δρακοπούλου (ΓΣ Αρκαδίας) με 54,09 μέτρα.
Στη δισκοβολία των ανδρών Κ20 ο Χρυσοβαλάντης Κανοτζιάν μετά από τη χθεσινή του νίκη στη σφαιροβολία πήρε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο. Ο αθλητής του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης είχε καλύτερη βολή στα 49,78 μ. με τον Θανάση Παπουλίδη (ΓΣ Πήγασος Αγ. Δημητρίου) να ακολουθεί με 46,96 μ. και την τρίτη θέση πήρε ο Ζαφείρης Τσελιπγιώτης (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης) με 46,21 μέτρα.