Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου: Ποιοι αθλητές θα κερδίσουν το πριμ;

 Στέφανος Αντωνάκης   20:53 18-02-2022  

Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου: Ποιοι αθλητές θα κερδίσουν το πριμ;


Ενώ ο χειμώνας δείχνει ακόμη τα δόντια του, ο διαφαινόμενος ερχομός της άνοιξης σηματοδοτεί και την έναρξη των πανελληνίων πρωταθλημάτων. Το ποδαρικό της σεζόν θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 20/02/2022 στα πανέμορφα Τρίκαλα όπου και θα λάβει χώρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου, και πραγματικά ανυπομονούμε! Άλλωστε τα Τρίκαλα έχουν φιλοξενήσει στο παρελθόν πολύ καλές διοργανώσεις, και με όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου παρόντα, ο αγώνας αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρων. Οι πρωταγωνιστές του πανελληνίου πρωταθλήματος θα έχουν την ευκαιρία για ένα δυνατό πρώτο crash test εν όψει και του επικείμενου Ημιμαραθωνίου Αθηνών (20/03/2022), κι οι υπόλοιποι θα πάρουμε μια πρώτη γεύση για το τι θα μας φέρει αγωνιστικά το 2022.

 

Ο κομμάντο Κώστας Γκελαούζος θα θέλει οπωσδήποτε να διατηρήσει τον περυσινό του τίτλο. Έπειτα από άριστη κούρσα, που συνοδεύτηκε κι από ατομικό ρεκόρ (29’17’’), ο Κώστας δεν άφησε περιθώρια στον ανταγωνισμό. Θα καταφέρει κι εφέτος να θέσει τους δικούς του κανόνες και να οδηγήσει την κούρσα μέχρι το τέλος; Ας μην ξεχνάμε ότι την πρώτη θέση διεκδικεί μια πλειάδα εξαιρετικών αθλητών. Ποιους θα δούμε στα Τρίκαλα; Θα είναι εκεί ο αριστούχος Καραϊσκος, ο εκτελεστής Αναγνώστου κι ο αέρινος Γκούρλιας. Με μεγάλη φόρα έρχεται το τσακάλι (μόλις μπήκε στην κατηγορία των ανδρών) Τσάκαλος. Θα είναι ο κομπιούτερ Πιτσώλης και τα ανερχόμενα αστέρια Σταμούλης και Τάσσης, ο Καπετάνιος Μερούσης, ο αξιοπρεπής Ιωαννίδης, ο εντυπωσιακός Μπουρίκας, ο έμπειρος Μίνος, ο μυαλομένος Μαλτέζος, ο χαλαρός Παπούλιας, ο ελπιδοφόρος Χασμοφακίδης. Θα είναι εκεί κι ο πρίγκηπας της Κρήτης, ο Γιάννης Ζερβάκης (αν και δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες, εκτιμώ ότι θα είναι στην εξάδα), όπως κι ο αυτοκράτορας του βάθρου Μανώλης Σηφάκης (γεννημένος το 1973, μάλλον θα είναι και ο μεγαλύτερος όλων), ο οποίος πιστεύω ότι θα πιάσει τα 35’00’’ (συν/πλην 30’’). Ο αγώνας μεταξύ των Καρούτζου και Καλαπόδη θα κριθεί στα δευτερόλεπτα. Θα πάρει άραγε τη ρεβάνς ο Καλαπόδης, ή θα χάσει και πάλι από τον αθλητή του Ζαμπέλη; Οψόμεθα! Ενδιαφέρον μεγάλο θα έχει και η «κόντρα» μεταξύ των Μπέη, Κρέκα, Τσουμάκα, Μπάκα, Χατζηιωάννου, Βότσου, Πούλου, Ρουμάνου, Μανούσακα, Σκουλαρίκη, (ο φιλότιμος) Κιούσης. Όλοι τους είναι πολύ κοντά, και η τελική κατάταξη θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Μεγάλη μάχη αναμένεται και στον αγώνα των γυναικών. Φαβορί για την πρώτη θέση είναι η Μαρινάκου που θα υπερασπιστεί τον τίτλο της, όπως και η πολύ έμπειρη Ασημακοπούλου. Από κει και πέρα, αναμένουμε να δούμε έναν όμορφο αγώνα, ανάμεσα σε πολύ δυνατές αθλήτριες. Η Μανούσου (τρέχοντας πάντα με υπομονή), η πειρατίνα Λεοντιάδου, η ανεβασμένη Μιχαλά, η μαχητική Τσουπάκη, η ελπιδοφόρα Κυριακοπούλου, η ανερχόμενη Κωνσταντινοπούλου, η δυνατή Ανδρικοπούλου, η συναισθηματική Βασιλάκου, οι νέες Μπάλλα και Κοτσαχείλη, οι αξιόλογες Παναγιωτοπούλου Ισμήνη και Ιουλία, η χαμογελαστή Βλαχάκη, η ήσυχη Παπαδημάτου, η εξελίξιμη Χατζή, η Πίσμου, η Πασπάτη, η νεότερη από τις κυρίες Δημάκη δημιουργούν υψηλές προσδοκίες. Ξεχωριστή αξία έχει και η συμμετοχή της Σόνιας Τσεκίνη, με την απίστευτη δύναμη της ψυχής της. Περιμένω δε ιδιαίτερα την εξέλιξη της δεκαενιάχρονης (ανατέλον αστέρι;) Σπύρου.

Το καθιερωμένο πριμ του γαλακτομπούρεκου θα δοθεί στον πρώτο νικητή και στην πρώτη νικήτρια του αγώνα των 10000 (και 8000) μέτρων. Επίσης, θα πάρουν πριμ ο πρίγκηπας Γιάννης Ζερβάκης αν μπει στην εξάδα, ο αυτοκράτορας Μάνος Σηφάκης αν σπάσει το 35’00’’ και το τριαντάφυλλο χωρίς αγκάθια Δημάκη εάν μπει στη δεκάδα. Τι λέτε, φίλοι μου καλοί; Καλό αγώνα!

 

Υστερόγραφο προσωπικό στον Κώστα Γκελαούζο, επειδή μου αρέσει να τον «κοντράρω», και νομίζω ότι αρέσει και σ’ εκείνον – Κώστα, πρόσεξε μην υποτιμήσεις τους εξαιρετικούς συναθλητές σου. Αν ξεκινήσεις σαν σίφουνας στην αρχή του αγώνα, όπως έκανες στον ΑΜΑ κυνηγώντας το χρόνο, ρισκάρεις όχι μόνο την πρώτη θέση, αλλά και το να βρεθείς εκτός βάθρου. Κράτα να χεις Κώστα!

ΥΓ1: Η ζωή των αθλητών είναι σύντομη. Όπως στο ποδήλατο, πρέπει να κινείσαι συνεχώς για να μη χάσεις την ισορροπία σου – και πάντα αρμονικά, με υπομονή κι αγάπη.

ΥΓ2: Στην αγωνιστική αργκό, η τέταρτη θέση είναι η θέση του μαλάκα. Εγώ θα πω ότι και αυτές οι τέταρτες θέσεις, προσωρινές είναι, μέχρι τον επόμενο αγώνα – και πάντα πολύ ουσιώδεις για την εξέλιξή μας.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου: Ποιοι αθλητές θα κερδίσουν το πριμ; runbeat.gr

Καλούς δρόμους!

Με εκτίμηση, Στέφανος Αντωνάκης

18/02/2022, Ηράκλειο Κρήτης