Πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην: Τα αποτελέσματα των αγώνων Κ18, Κ20 και Κ23

 Runbeat Team   12:40 23-01-2022  

Πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην: Τα αποτελέσματα των αγώνων Κ18, Κ20 και Κ23


Συνεπείς στο ραντεβού τους ήταν σήμερα οι αθλητές και αθλήτριες του βάδην, που παρά το τσουχτερό κρύο, πήραν θέση εκκίνησης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ. βάδην και τους παράλληλους αγώνες στην περιοχή Βαρέα στα Μέγαρα.

Η χαμηλή θερμοκρασία που επικρατεί σήμερα στις περισσότερες περιοχές τις χώρας δεν εμπόδισε τη διεξαγωγή του αγώνα. Αντίθετα ο δυνατός ήλιος ήταν σύμμαχος των αθλητών και αθλητριών που ξεκίνησαν την προσπάθεια τους.

 

Η ¨Εύη Αδάμη ήταν η νικήτρια στα 5χλμ. βάδην γυναικών με 25.41, επίδοση καλύτερη από το όριο που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για συμμετοχή στη διοργάνωση, που θα γίνει στην Ιερουσαλήμ. Καλή παρουσία πραγματοποίησαν και οι αθλήτριες που ακολούθησαν η Σεβαστιάδη Ασλανίδου με 26.11 και η Αθηνά Φλωροπούλο, που ήταν τρίτη με 26.35.

Καλή παρουσία πραγματοποίησε η Αναστασία Αντωνοπούλου, παρότι δεν πέτυχε τον αρχικό της στόχο, που ήταν το όριο για το Παγκόσμιο Κ20. Η νεαρή αθλήτρια ήταν νικήτρια στα 10χλμ βάδην με 51.16 και ακολούθησαν η Ζαφειρία Παπαδημητρίου με 53.42 και η Χρυσάνθη Αρβανιτάκου με 55.21.

"Είχα μια ενόχληση στο καλάμι από την περασμένη εβδομάδα, που με επηρέασε στη διάρκεια του αγώνα. Γενικά ήμουν καλά και πίστευα πως θα μπορούσα να είχα πάει καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση για πρώτος αγώνας στη χρονιά είμαι ικανοποιημένη. Στόχος μου για φέτος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20", είπε η Αντωνοπούλου, που χρειάζεται επίδοση καλύτερη από 50.40 για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο του Κάλι.

 

Καλές παρουσίες πραγματοποίησαν οι αθλητές στο αντίστοιχο αγώνισμα Κ20. Νικητής αναδείχθηκε ο Ανδρέας Παπαστεργίου με 46.11 και Ακολούθησαν οι Αριστοτέλης Μπουσδας με 47.49 και ο Γιώργος Κριτουλης με 47.51. Το όριο για το Παγκόσμιο του Κάλι έχει οριστεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία 43.50, επίδοση που οι αθλητές θα κυνηγήσουν τους επόμενους αγώνες.

"Είμαι ικανοποιημένος από την πρώτη θέση, όμως όχι με το χρόνο. Φέτος δουλεύουμε με τον προπονητή μου Θανάση Δεληγιάννη με στόχο να πάρω μέρος σε αγώνες με την εθνική ομάδα κι αν είναι δυνατόν να πετύχω το όριο για το Παγκόσμιο της κατηγορίας", είπε ο αθλητής από τα Τρίκαλα.