Πανελλήνιο πρωτάθλημα σύνθετων: Μεγάλος απόντας ο Άγγελος Ανδρέογλου

 Runbeat Team   9:19 05-07-2024  

Πανελλήνιο πρωτάθλημα σύνθετων: Μεγάλος απόντας ο Άγγελος Ανδρέογλου


Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του Πανελληνίου πρωταθλήματος σύνθετων αγωνισμάτων ανδρών-γυναικών, ανδρών-γυναικών Κ23 και ανδρών-γυναικών Κ18 το προσεχές σαββατοκύριακο (6-7/7) στην Πάτρα.

Το παρών θα δώσουν ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές και τις κορυφαίες αθλήτριες, ωστόσο, θα υπάρχει και μία πολύ σημαντική απώλεια.

 

Πιο συγκεκριμένα θα απουσιάσει το μεγάλο όνομα στην κατηγορία των ανδρών, ο Άγγελος Ανδρέογλου καθώς προέρχεται από μία «γεμάτη» σεζόν με συμμετοχή σε τρία 10αθλα σε σύντομο χρονικό διάστημα και απολογισμό ένα νέο μεγάλο ατομικό ρεκόρ και παρουσία στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης. Αντίθετα, παρών θα είναι ο Αντώνης Ανδρέογλου (ΣΚΑ Δράμας), ο οποίος θα κυνηγήσει το ατομικό του 7.391 β. από το 2023. Στους άνδρες ξεχωρίζει ακόμη η συμμετοχή των Κώστα Καραγιαννίδη (ΓΣ Σέρρες 93) και Θανάση Παρασκευά (Πυγμή Ευόσμου).

Στις γυναίκες το μεγάλο όνομα είναι η Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος), που προέρχεται από την πολύ καλή παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Βόλου όπου ξεπέρασε το 1,77 μ. στο ύψος και ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ. Η αθλήτρια είναι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξει να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ (5.636). Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ έχει κάνει φέτος τρεις αγώνες επτάθλου με καλύτερο αυτόν της Μήλου, όπου συγκέντρωσε 5.595 βαθμούς. Η 18χρονη Θέτιδα – Φιλίππα Γαρατσόγιαννη (Ευβοικός ΓΑΣ) έχει πετύχει φέτος 5.144 β. και ψάχνει τους 5.300 για να πετύχει το όριο για το Παγκόσμιο Κ20. Η Σοφία Καμπερίδου (Πυγμή Ευόσμου) μετά τη σειρά καλών εμφανίσεις στα ατομικά αγωνίσματα επιστρέφει στο σύνθετο για μια δυνατή αναμέτρηση.

Στο 10αθλο ανδρών Κ18 ο Νίκος Κοσμόπουλος (ΠΑΟ) είναι από φέτος ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ της κατηγορίας και στην Πάτρα θα επιδιώξει να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, μετά τον τραυματισμό, που τον κράτησε πίσω. Στα κορίτσια Ταμπούρλου (ΑΣ Κένταυρος), Γαλανού (ΑΟ Ρόδου) και Παπαλαζάρου (ΓΣ Έδεσσας) έχουν τον πρώτο λόγο.