Παπαφλέσσεια 2022: Με πρωταγωνιστή τον Τεντόγλου, εξαιρετικές επιδόσεις και ρεκόρ

 Runbeat Team   9:19 22-05-2022  

Παπαφλέσσεια 2022: Με πρωταγωνιστή τον Τεντόγλου, εξαιρετικές επιδόσεις και ρεκόρ


Παρότι δεν κατάφερε να καταρρίψει το Πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα, ο Μίλτος Τεντόγλου συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα στα «Παπαφλέσσεια» που έγιναν χθες στην Καλαμάτα.

Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης αναδείχθηκε νικητής στο μήκος, στα Παπαφλέσσεια, με άλμα στα 8,22 μ. στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Τόμπιας Μόντλερ με 8,10 μέτρα.

 

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στο πρώτο του άλμα, το οποίο ήταν 7,98 μ.(1,1) ένιωσε μια ενόχληση στο πέλμα του κι έτσι επέλεξε να αφήσει την δεύτερη προσπάθεια. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι μπήκε στον αγώνα στην τρίτη προσπάθεια κι έκανε διαδοχικά άκυρο, 7,91 μ. και 8,22 μέτρα. "Χτύπησα στο πρώτο άλμα δεν ξέρω αν είναι κάτι σοβαρό, θα το δούμε. Φοβήθηκα στη συνέχεια και ήμουν προσεκτικός. Σίγουρα ο αγώνας δεν ήταν όπως τον είχα φανταστεί και σκεφτεί", είπε ο Τεντόγλου. Τρίτος πίσω από τον Μόντλερ ήταν ο Πόμερι (Γαλλία) με 7,82 μέτρα. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης που ήταν πέμπτος με 7,61 μέτρα.

Οι διοργανωτές με το τέλος του αγωνίσματος του μήκους τίμησαν τον Μίλτο Τεντόγλου και τον Γιώργο Πομάσκι για το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο, αλλά και τον Δημήτρη Τσιάμη για την διαχρονική του παρουσία στον χώρο. Την απονομή έκαναν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο περιφερειάρχης Πελοπονήσσου, Παναγιώτης Νίκας και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Παπαφλέσσεια 2022: Με πρωταγωνιστή τον Τεντόγλου, εξαιρετικές επιδόσεις και ρεκόρ runbeat.gr

Ο Τεντόγλου όπως σε κάθε του εμφάνιση κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα των φίλων του στίβου, ενώ μοίρασε δεκάδες αυτόγραφα σε νεαρούς θαυμαστές του.

Η μέτρηση στα οριζόντια άλματα στα Παπαφλέσσεια έγιναν με το νέο σύγχρονο όργανο ηλεκτρονικής μέτρησης απόστασης, το οποίο απέκτησε φέτος ο ΣΕΓΑΣ.

Ατομικό ρεκόρ για την Καραγιάννη, δυναμικό ξεκίνημα για Τσιάμη

Ο Δημήτρης Τσιάμης πραγματοποίησε τον καλύτερο αγώνα του από το 2019, αφού ήταν νικητής στο τριπλούν με 16,61 (1,1) κι έδειξε από νωρίς στη σεζόν να είναι σε θέση να κυνηγήσει μεγάλες επιδόσεις.

Ο έμπειρος άλτης είχε μία ακόμη έγκυρη προσπάθεια, την πρώτη, στα 16,47 μέτρα. Καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Ανδρέας Πανταζής, που παρότι προέρχεται από τραυματισμό κατάφερε να «προσγειωθεί» στα 16,30 μ. (0,1). Τρίτος με 15,91 μ. ήταν ο Νίκος Ανδρικόπουλος.

 

Πολύ καλά ξεκίνησε τη σεζόν η Αναίς Καραγιάννη που τερμάτισε σε 13.27 τα 100 μ. εμπ. και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ 13.31, από το 2020. Η νεαρή αθλήτρια έδειξε πως είναι φέτος σε θέση να προσεγγίσει επιδόσεις υψηλού επιπέδου. "Είχα τρέξει πριν δύο χρόνια στην Καλαμάτα. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Καταρχήν η διοργάνωση φέτος είναι εξαιρετική. Από εκεί και πέρα έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με εμένα. Ξεπέρασα πολλά προβλήματα τον τελευταίο χρόνο. Παρόλα αυτά ήμουν πολύ καλά το τελευταίο διάστημα και περίμενα έναν πολύ καλό χρόνο, ακόμη λίγο καλύτερο από το σημερινό. Θα συνεχίσω στα Χανιά την ερχόμενη Κυριακή, όπου πιστεύω να τρέξω γρηγορότερα. Ο στόχος είναι η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, ωστόσο γνωρίζω πως δεν θα είναι εύκολο να το πετύχω", είπε η Καραγιάννη. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου δεν κατάφερε να τερματίσει τον σημερινό αγώνα, καθώς έχασε τον ρυθμό της από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στα εμπόδια. Η αθλήτρια θα επιστέψει στη δράση την ερχόμενη εβδομάδα στα "Βενιζέλεια- Χανιά". Νικήτρια του αγώνα ήταν η Μάικεν Τιμ Λιμ (Ολλανδία) με 13.16.

Σπουδαίες επιδόσεις από τις Αναστασίου και Εμμανουηλίδου στα 200 μέτρα

Η Άρτεμις Αναστασίου και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έκλεψαν την παράσταση στα 200 μ. των γυναικών στα Παπαφλέσσεια.

Παπαφλέσσεια 2022: Με πρωταγωνιστή τον Τεντόγλου, εξαιρετικές επιδόσεις και ρεκόρ runbeat.gr

Η Αναστασίου τερμάτισε σε 23.35 (1,0) κι έγινε η ένατη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα. Η αθλήτρια βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ το οποίο ήταν 23.54 από τους φετινούς διασυλλογικούς αγώνες κι έδειξε πως φέτος θα μπορέσει να διεκδικήσει ακόμη καλύτερους χρόνους.

Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η νεαρή Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, που ήταν δεύτερη με 23.41 και νέο πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών Κ20. Η νεαρή με αυτή της την εμφάνιση έβαλε υποψηφιότητα για μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κάλι.

Η αθλήτρια βελτίωσε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ήταν 23.77 από τις 20/8/2020 στο Παγκόσμιο του Ναϊρόμπι. Η νεαρή αθλήτρια με το τέλος του αγώνα δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό της για τις σημερινές της εμφανίσεις.

"Είμαι πολύ χαρούμενη για τον σημερινό αγώνα. Τόσο στα 100 μ. όσο και στα 200 μ. πήρα πολύ καλά. Ακόμη δεν έχω καταλήξει στο αγώνισμα στο οποίο θέλω να ρίξω το βάρος μου. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στη Φιλοθέη και μετά στα Δρόμεια", είπε η νεαρή αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου, που φέτος έχει ρίξει την προσοχή της στα 200 μέτρα. Η Εμμανουηλίδου νωρίτερα είχε τρέξει τα 100 μ. σε 11.51 (1,4) βελτιώνοντας το ρεκόρ της και στα 100 μέτρα. Εμφανώς συγκινημένη ήταν η Άρτεμις Αναστασίου μετά τα 200 μέτρα. "Περίμενα χρόνια αυτό τον χρόνο. Έβλεπα την Μαρία (σ.σ. Μπελιμπασάκη) πριν χρόνια να τρέχει σε αυτούς τους χρόνους κι έλεγα πότε θα καταφέρω να το κάνω κι εγώ. Παρότι δεν είχα την διάθεση που θα ήθελα πριν από την κούρσα, κατάφερα τελικά να ολοκληρώσω με επίδοση ανάλογη των δυνατοτήτων μου", είπε η αθλήτρια με το τέλος του αγώνα. Η Αναστασίου στα 100 μ. ήταν τρίτη με 11.61.

Παπαφλέσσεια 2022: Με πρωταγωνιστή τον Τεντόγλου, εξαιρετικές επιδόσεις και ρεκόρ runbeat.gr

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Χρήστος Κοτίτσας, ο οποίος ήταν νικητής στα 800μ. με 1.48.13, επίδοση κοντά στο ατομικό του ρεκόρ 1.48.07. Ο αθλητής της Πίτσας Παρχαρίδου, έδωσε συνέχεια στις σταθερές εμφανίσεις της φετινής χρονιάς κι έδειξε αν βρει τις κατάλληλες συνθήκες και δεν "κλειστεί" όπως σήμερα θα μπορέσει να πετύχει χρόνο κάτω από το 1.48.00. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Χάρης Ξενιδάκης, που ήταν τρίτος με 1.48.63 και συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 1.5007 από την Κύπρο.

Σταθερά μακριά η Ελίνα Τζένγκο

Η Ελίνα Τζένγκο βαδίζει στη σεζόν με σταθερότητα και συνέπεια που της επιτρέπουν να σκέφτεται θετικά τις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς.

Η αθλήτρια ολοκλήρωσε τον σημερινό της αγώνα, στα Παπαφλέσσεια, με βολή στα 60,43 μ. στον ακοντισμό στην πέμπτη της προσπάθεια. Η Τζένγκο είχε βολές στα 55,39 μ., 59,33 μ., 56,66 μ. και 59,66 μ. και κατέλαβε την δεύτερη θέση πίσω την Κουβανή Αγκουιλάρ που επικράτησε με 62,52 μέτρα.

"Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας, καθώς είχα σταθερότητα στις βολές. Το ακόντιο είναι ένα όργανο που αν κάνει κάποια τεχνικά λάθη, κατευθείαν πέφτουν οι επιδόσεις. Εγώ θα δουλέψω πάνω στην τεχνική μου με στόχο να βελτιώσω ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις μου. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στην Οστράβα στις 31 του μηνός, εκεί όπου θα διεκδικήσω μια καλή παρουσία. Γενικά η προετοιμασία έχει πάει πολύ καλά, παρότι έμειναν λίγο πίσω με το εμβόλιο, καθώς ανέβασα πυρετό και χρειάστηκε να απέχω από τις προπονήσεις", είπε η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ, που είναι εντός πρόκρισης στο παγκόσμιο του Όρεγκον με βάση την κατάταξη.

Παπαφλέσσεια 2022: Με πρωταγωνιστή τον Τεντόγλου, εξαιρετικές επιδόσεις και ρεκόρ runbeat.gr

Εξαιρετικός αγώνας έγινε και στον ακοντισμό των Ανδρών με τον Λετονό Πάτρικ Γκάιλιους να πετυχαίνει βολή στα 83,65 μέτρα. Ο Αλεξάντερ Νόβακ ήταν δεύτερος με 78,07 μ. και ο Δημήτρης Τσίτσος τρίτος με 73,08 μέτρα.

Στα 100 μ. των Ανδρών γρηγορότερος όλων ήταν ο Κάιχαν Όζερ (Τουρκία) με 10.38 σε μια κούρσα όπου ο Παναγιώτης Τριβιζάς ήταν τρίτος με 10.50, κάνοντας μία ακόμη καλή εμφάνιση στη σεζόν. Το ατομικό του ρεκόρ βελτίωσε στα 400 μ. ο Γιάννης Ντέτσικας, ο οποίος ήταν τρίτος με 47.05. Νικητής στην παρατεταμένη ταχύτητα ήταν ο Μπόσκο Γιάνοβιτς (Σερβία) με 45.72.

 

Υψηλού επιπέδου ήταν και το ύψος το γυναικών με την Μαρίγια Βούκοβιτς να αναδεικνύεται νικήτρια με 1,95 μέτρα. Η ένατη στους Ολυμπιακούς του Τόκιο στη συνέχεια είχε καλά, αλλά άκυρα άλματα στα 2,00 μέτρα. Η Τατιάνα Γκούσιν ήταν Τρίτη με 1,84 μ., ενώ με την ίδια επίδοση ακολούθησε και η Ιωάννα Ζάκκα, που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και δεν είναι ακόμη στην κατάσταση που θα ήθελε. Η αθλήτρια έχει ενοχλήσεις στη μέση που δεν της επιτρέπει να γυμναστεί όπως θα ήθελε. Πάνω από τα 1,84 μ. πέρασε και η Δέσποινα Μαλταμπέ.

Το μήκος των γυναικών ήταν το αγώνισμα με το οποίο ολοκληρώθηκαν τα φετινά Παπαφλέσσεια. Η Μίλιτσα Γκαρντάσεβιτς (Σερβία) ήταν νικήτρια με άλμα στα 6,69 μ. σε έναν αγώνα όπου είχε πέντε άλματα πάνω από τα 6,50 μέτρα. Η Σπυριδούλα Καρύδη ήταν δεύτερη στο αγώνισμα με 6,51 (2,5) και 6,45 μ. (1,6) με κανονικό άνεμο βελτιώνοντας το φετινό της ρεκόρ και δείχνοντας να βρίσκει το ρυθμό της. Η τριάδα στις γυναίκες συμπληρώθηκε από την Βασιλική Χαϊτίδου με 6,38 μ. (2,3).