Παπαφλέσσεια: Εξαιρετικές επιδόσεις με ελληνικές νίκες και όρια για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Κ23 και Κ20

 Runbeat Team   22:02 25-05-2025  

Παπαφλέσσεια: Εξαιρετικές επιδόσεις με ελληνικές νίκες και όρια για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Κ23 και Κ20


Πιστό στην πολυετή παράδοση, το μίτινγκ Παπαφλέσσεια πρόσφερε για μια άλλη φορά εξαιρετικές επιδόσεις, από έμπειρους και νέους αθλητές και αθλήτριες σε μια άψογα οργανωτικά διοργάνωση. Παράλληλα, όσοι και όσες κυνηγούν πρόκριση μέσω ράνκινγκ κέρδισαν πολύτιμους πόντους στην προσπάθειά τους να προκριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Σημαντικές νίκες πέτυχαν στα 800 μ. η Γεωργία Δεσπολλάρη, στα 200 μ. η Ραφαέλα Σπανουδάκη και στο τριπλούν η Οξάνα Κορέβενα, ενώ εφτά άτομα πέτυχαν τα όρια για τα Ευρωπαϊκά Κ23 και Κ20.

 

Η Γεωργία Δεσπολλάρη κυνήγησε έναν καλό χρόνο στο 800άρι, έχοντας την Ανδριάνα Φέρρα ως «λαγό». Το πέρασμα, λόγω του αέρα, που γενικότερα ταλαιπώρησε όσους και όσες συμμετείχαν, ήταν κατά ένα δευτερόλεπτο πιο αργό από το προγραμματισμένο, αλλά και πάλι βγήκε ένας καλός χρόνος με 2.03.28. Στην ίδια κούρσα η Εμμανουέλα Πλάκα ήταν 3η με 2.03.55 και μετά όριο στα 1.500 μ. έπιασε κι αυτό στη μικρότερη απόσταση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, και η Νέλλυ Φλουτάκου 4η με 2.05.86, επίσης όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20. και το Κ23. Αμφότερες πέτυχα ατομικό ρεκόρ.

Κυνηγούσα ένα ατομικό ρεκόρ, δεν μου βγήκε γιατί πέρασα λίγο πιο αργά από ό,τι έπρεπε“, είπε η Γεωργία Δεσπολλάρη, ενώ η Νέλλυ Φλουτάκου τόνισε: “τρεις χρονιές σερί βγάζω ρεκόρ εδώ, από το 2.09, στο 2.08 και τώρα 2.05. Ευχαριστώ την Μαρία Σταυριανού που με βοήθησε. Επιβεβαίωση για το Κ20 και όριο για το Κ23. Όλα ήταν τέλεια“.

Η Εμμανουέλα Πλάκα συμπλήρωσε: “Ήταν ο χρόνος που κυνηγούσα. Μακάρι να μπορέσω να πάω στο Καρπενήσι για προετοιμασία, γιατί στην Αθήνα με τη ζέστη θα είναι δύσκολα. Να έρθουν και άλλα γκρουπ να έχουμε συναγωνισμό, γιατί έτσι μπορούμε και εξελισσόμαστε“.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη τερμάτισε σε 23.52 (0.3) στα 200 μ. αλλά ήθελε κάτι καλύτερο.

Ήθελα κάτι καλύτερο. Είναι σημαντικό ότι πήρα τη νίκη. Δεν μου άρεσε ο αέρας σήμερα. Πάμε για τα επόμενα.Έχω στα πόδια μου γρήγορους χρόνους. Η χρονιά πάει καλά. Έχω αποκτήσει αυτοπεποίθηση” είπε η Ραφαέλα Σπανουδάκη.

Στο τριπλούν η Οξάνα Κορένεβα έδειξε αξιοθαύμαστη σταθερότητα και είχε καλύτερο άλμα στα 13.62 με κόντρα άνεμο 0.6. Η μεγάλη αποκάλυψη ήταν Σωτηρία Ράπτη, η οποία διέλυσε το ατομικό ρεκόρ της (ήταν 13.16), και πήρε τη δεύτερη με 13.61. Το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20, έπιασε η 17χρονη Δέσποινα Πάσιου με 12.97.

Ελπιδοφόρα ήταν η εμφάνιση της Σοφίας Καμπερίδου σε 100 μ. και 100 μ. με εμπόδια. Παρά τον αντίθετο άνεμο πέτυχε 13.69 (-1.9) στα εμπόδια και 11.73 στο 100άρι (0.9) και ήταν η γρηγορότερη μεταξύ των Ελληνίδων.

Επικεντρώνομαι πλέον στα ατομικά, που μου αρέσουν πιο πολύ. Ελπίζω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Τα σύνθετα τελείωσαν για μένα. Προτεραιότητα είναι τα εμπόδια, αφού έχω και το Ευρωπαϊκό Κ23 και ελπίσω να είμαι και στην ομάδα για τι Ευρωπαϊκό Ομάδων“, είπε η Σοφία Καμπερίδου.

Ο κόντρα αέρας δυσκόλεψε και τον Νίκο Σταματονικολό στο μήκος που πήδηξε μεν 7.70 με 0.3, αλλά και 7.67 (-1.4). Το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ23, άγγιξε ο Ανδρέας Αντωνακόπουλος με άλμα στα 7.51.

O άνεμος γυρνούσε συνεχώς και μασ δυσκόλευε στη φορά. Η χρονιά έχει κλείσει καλά για μένα, με όριο και επιβεβαίωση ορίου. Είμαι σε κατάσταση για να κάνω νέο ρεκόρ. Θέλω μια επίδοση στα οχτώ μέτρα“, δήλωσε ο Σταματονικολός.

Πολύ ελπιδοφόρα ήταν η εμφάνιση του Δημήτρη Τσίτσου, ο οποίος απαλλαγμένος από τους τραυματισμούς αρχίζει να βρίσκει τον εαυτό του. Στην Καλαμάτα έριξε 76.49, την καλύτερη επίδοσή του από το 2022.

 

Σχετικά ικανοποιημένος είμαι μετά και το πέρασμα στο Διασυλλογικό. Ρίχνω πλέον υγιής χωρίς προβλήματα. Θα έρθουν και καλύτερες επιδόσεις. Θέλω ένα νέο ρεκόρ. Τα 80 μέτρα δεν είναι μακριά,, αλλά θέλουν δουλειά“, τόνισε ο Δημήτρης Τσίτσος.

Στα 100άρια το τρίο Σωτήρη Γκαραγκάνη, Βασίλη Μυριανθόπουλου και Νικόλα Παναγιωτόπουλου δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά (10.53, 10.54 και 10.61), αλλά έδωσαν ρέστα στα 200 μ. με 20.86 (ισοφάριση ατομικού), 20.89 (νέο ατομικό) και 21.24.

“Γενικά είμαι καλά. αλλά δεν ένιωθα άνετα στην κούρσα και δεν περίμενα να βγει το 20.86” δήλωσε ο Σωτήρης Γκαραγκάνης, ενώ ο Βασίλης Μυριανθόπουλος είπε: “Κυνηγούσα από πέρυσι αυτόν το χρόνο. Ένιωθα κουρασμένος πριν μπω στο 200άρι, αλλά ο προπονητής μου, ο Κώστας Βογιατζάκης πίστευε ότι θα πάω κάτω από 21.00. Δε πέρασα γρήγορα το 100άρι, αλλά έδωσα και την ψυχή μου και ήρθε το ατομικό ρεκόρ. Ευχαριστώ τον προπονητή μου. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος“.

Μεγάλο ατομικό ρεκόρ και όριο τρέχοντας από τον πρώτο διάδρομο, για το Ευρωπαϊκό Κ20, και για τον Βασίλη Ανδρεάδη με 47.49, αθλητή που ειδικεύεται στα 400 μ. με εμπόδια, όπως και για την Καλλιόπη Μεϊμάρη στο ακόντιο με 50.00 (όριο για το Κ23).

Έρχομαι τα τελευταία χρόνια στην Καλαμάτα, σε μια όμορφη διοργάνωση με ανταγωνισμό, που κάθε χρόνο με βοηθάει να βγάλω ρεκόρ. Η κούρσα ήταν πολύ καλή με λίγο αέρα, αλλά ΟΚ, παντού έτσι είναι. Βασικό αγώνισμά μου παραμένουν τα εμπόδια“, δήλωσε ο Βασίλης Ανδρεάδης.

Τέλος, στα 800 μ. τέσσερις Έλληνες κατέβηκαν το 1.50 με καλύτερο τον Χριστόφορο Κουτλή με 1.48.17, τον καλύτερο χρόνο της καριέρας του. Όριο Κ20 και για τον Βασίλη Σαλπά με νέο ατομικό ρεκόρ, 1.49.71, η πρώτη του φορά κάτω από τα 1.50.

Ήταν πάρα πολύ ωραίος αγώνας με καλό καιρό και φουλ συναγωνισμό. Ο ρυθμός με βοήθησε, κυνήγησα αθλητές με καλύτερες επιδόσεις. Εξακολουθώ να κυνηγάω το όριο, πιστεύω θα έρθει. Επόμενος αγώνας το Εαρινό” είπε ο Χριστόφορος Κουτλής.

Ο διοργανωτής σύλλογος, Μεσσηνιακός Γ.Σ 1888, τίμησε κατά τη διάρκεια του μίτινγκ τον προπονητή Γιώργο Πομάσκι για την προσφορά του στον κλασικό αθλητισμό της πόλης, καθώς επίσης και τα ιδρύματα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου και Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου για τη διαρκή προσφορά και υποστήριξή τους στον αγώνα.

Στην Καλαμάτα βρέθηκε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, αλλά και ο αντιπρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης, Λάμπρος Παπακώστας.