Παπαμιχαήλ: «Θα δουλέψουμε και θα προσαρμοστούμε στις συνθήκες της Ιαπωνίας»

 Runbeat Team   18:36 21-07-2021  

Παπαμιχαήλ: «Θα δουλέψουμε και θα προσαρμοστούμε στις συνθήκες της Ιαπωνίας»


Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας στίβου στο Μισάτο. Οι Έλληνες διεθνείς προσαρμόζονται σιγά-σιγά στις καιρικές συνθήκες της Ιαπωνίας καθώς το πρωί ειδικά η θερμοκρασία είναι υψηλή, ενώ έχει και αρκετή υγρασία. 

Οι εγκαταστάσεις στις οποίες πραγματοποιείται η προετοιμασία της Εθνικής μας είναι εξαιρετικές, όπως εξαιρετική είναι και η φιλοξενία των Ιαπώνων, οι οποίοι κάνουν τα πάντα προκειμένου να καλύψουν όλες τις ανάγκες της ελληνικής αποστολής. 

Για τις συνθήκες που επικρατούν στο Μισάτο, αλλά και την προσμονή του για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων μίλησε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ. Όπως επισήμανε ο έμπειρος βαδιστής, «μέρα με την ημέρα προσαρμοζόμαστε στις καιρικές συνθήκες. Έχει ζέστη, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υγρασία. Θεωρώ στο Σάπορο, όπου θα γίνουν τα αγωνίσματα του βάδην θα είναι καλύτερα. Θα το δούμε βέβαια μετά την 1η Αυγούστου, που θα πάμε εκεί. Από το Σάββατο θα ξεκινήσω τις προπονήσεις μου στις 05.30, που είναι η ώρα εκκίνησης των 50χλμ βάδην. Είναι δύσκολη ώρα, ωστόσο θα το δουλέψουμε και θα προσαρμοστούμε. Κάτι ανάλογο είχαμε κάνει και στο Παγκόσμιο της Ντόχα, όπου αγωνιζόμουν στις 00.30».

 

Στην Ιαπωνία έφτασε σήμερα και η Νικόλ Κυριακοπούλου με τον προπονητή της Φώτη Στεφανή. Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ αναμένεται γύρω στις 19.00 (ώρα Ιαπωνίας) στο προπονητικό κέντρο, αφού νωρίτερα ολοκληρώσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους στο αεροδρόμιο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη και ο προπονητής της Μίτσελ Κρίερ πετάνε για την Ιαπωνία την Πέμπτη (22/7) στις 22.00, ενώ στις 25/7 θα ταξιδέψει για το Τόκιο η Ελισάβετ Πεσιρίδου με την προπονήτρια της Ιωάννα Σιώμου.

Από εκεί και πέρα ο αρχηγός της αποστολής, Παναγιώτης Δημάκος ενημέρωσε τα μέλη της αποστολής για τις εκλογές που θα γίνουν στη διάρκεια των Αγώνων για την ανάδειξη εκπροσώπου των αθλητών στο συμβούλιο της ΔΟΕ. Να σημειωθεί ότι υποψήφια είναι και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη.

Ο κ. Δημάκος παρότρυνε τους αθλητές και τις αθλήτριες να συμμετάσχουν στη διαδικασία και να στηρίξουν τη συναθλήτρια τους.