Παραγωγική η συνάντηση των ανθρώπων του ΣΕΓΑΣ με προπονητές και σωματεία της Θεσσαλονίκης

 Runbeat Team   13:58 11-12-2021  

Παραγωγική η συνάντηση των ανθρώπων του ΣΕΓΑΣ με προπονητές και σωματεία της Θεσσαλονίκης


Οι επαφές της αντιπροσωπίας του ΣΕΓΑΣ με τους αθλητικούς φορείς της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Η αντιπροσωπία του ΣΕΓΑΣ είχε συνάντηση με τους εκπρόσωπους σωματείων, τους ομοσπονδιακούς και σωματειακούς προπονητές, που δραστηριοποιούνται στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή.





Η συμμετοχή στη συνάντηση ήταν μεγάλη, τόσο από τεχνικούς όσο και από εκπροσώπους των σωματείων, που συμμετείχαν με ενδιαφέρον και ενημερώθηκαν για την τρέχουσα κατάσταση στην ομοσπονδία, καθώς και τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς, ενώ είχαν την ευκαιρία να θέσουν προτάσεις και ερωτήματα.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα συνοδευόμενη στο πάνελ από τον γενικό γραμματέα Γιώργο Γιατρουδάκη, τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Κεντέρη, τον ταμία Γιάννη Λιούμπα, τον σύμβουλο διοίκησης Λάμπρο Παπακώστα, τον τεχνικό διευθυντή Χρήστο Μελέτογλου και τον συντονιστή ρίψεων Χρήστο Παπαδόπουλο ξεκίνησε με συνοπτική αναφορά στα πεπραγμένα της διοίκησης στους οχτώ μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι της Ομοσπονδίας.

Η κ. Σακοράφα στη συνέχεια αναφέρθηκε στον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς, καθώς και στις προτεραιότητες που έχει η διοίκηση, τονίζοντας παράλληλα τις καινοτομίες που μέχρι τώρα έχουν γίνει, όπως η διεύρυνση των προεθνικών, η κατηγορία επίλεκτων, αλλά και ο τρόπος καταβολής της ενίσχυσης του προπονητικού έργου για το 2022. Η κ. Σακοράφα τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση την δεσμευτική απόφαση της παρούσας διοίκησης να προχωρήσει στην οικονομική ενίσχυση των συλλόγων για το 2020, παρότι δεν υπήρχαν σχετικές αποφάσεις, λόγω της πανδημίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε διεξοδική συζήτηση σε τεχνικά ζητήματα, σε θέματα υποδομών, αλλά και στην ανάγκη διεξαγωγής αγώνων τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Η κ. Σακοράφα απαντώντας στα ερωτήματα που της τέθηκαν στάθηκε ιδιαίτερα στο ρόλο που έχει παίξει και πρέπει να συνεχίζει να παίζει η Θεσσαλονίκη στην ανάπτυξη του στίβου, τονίζοντας πως αποτελεί προτεραιότητα του ΣΕΓΑΣ, η αναβάθμιση της σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα επισήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη για συνεργασία, αφού μόνο μέσα από αυτή θα μπορέσουν να υλοποιηθούν οι στόχοι που θα τεθούν.

 

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντηση της με τα σωματεία επισκέφθηκε τους ξενώνες του Καυτανζογλείου, προκειμένου να έχει ιδία γνώση της κατάσταση που επικρατεί και ξάφνιασε ευχάριστα τους αθλητές και τις αθλήτριες που διαμένουν σε αυτούς. Η κ. Σακοράφα είχε την ευκαιρία για ολιγόλεπτο διάλογο με τους αθλητές και τις αθλήτριες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στους ξενώνες.

Σε άριστο κλίμα συνεννόησης η συνάντηση με την Καλυψώ Γούλα

Το Καυταντζόγλειο στάδιο αποτελεί το σπίτι των αθλητών του στίβου στη Θεσσαλονίκη και αυτός είναι και ο λόγος που η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, επιθυμεί να έχει αγαστή και αρμονική συνεργασία με την διοίκησή του. Η κ. Σακοράφα στη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της διοίκησης Καλυψώ Γούλα εξέφρασε αυτή της την πρόθεση, αφού όπως χαρακτηριστικά της τόνισε είναι σημαντικό οι δύο πλευρές να δουλεύουν με αρμονία και σύμπνοια.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο Κέντρο Υψηλού Αθλητισμού, για το οποίο αμφότερες συμφώνησαν ότι πρέπει να αποτελεί σημείο αναφοράς στη Βόρεια Ελλάδα και να λειτουργεί όπως αρμόζει σε ένα ανάλογο κέντρο. Η κ. Γούλα από την πλευρά της εξέφρασε την ικανοποίηση της διοίκησης για αυτή τη συνάντηση και τόνισε πως άμεσα θα δρομολογηθούν όσα συζητήθηκαν με την κ. Σακοράφα.