Παραιτήθηκε με… παράπονα ο πρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς

 Runbeat Team   13:04 17-04-2024  

Παραιτήθηκε με… παράπονα ο πρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς


Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Βαλκανικής Ομοσπονδίας (Balkan Athletics) υπέβαλε ο Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς.

Με επιστολή του, ο Σέρβος παράγοντας και πρώην πρωταθλητής των 400 μ., έκανε γνωστούς τους λόγους της παραίτησής του, με κυριότερο την έλλειψη συνεργασίας από τις υπόλοιπες χώρες-μέλη.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής:

Αγαπητοί Βαλκάνιοι φίλοι του στίβου,

Όπως γνωρίζετε, έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που έγινα Πρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου στο συνέδριο ABAF στο Βελιγράδι, στις 22 Απριλίου 2023. Τότε υποσχέθηκα σε όλες τις Ομοσπονδίες Μέλη ότι θα βάλω τα δυνατά μου για να ξαναγίνει δυνατή η Βαλκανική Ομοσπονδία Στίβου.

 

Από τότε προσπαθούσα να εφαρμόσω μέτρα που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να γίνουμε ένας σύγχρονος και βιώσιμος οργανισμός.

Αλλάξαμε την οργανωτική δομή και κάναμε ένα πλήρες rebranding του οργανισμού μας, δημιουργήσαμε νέα ιστοσελίδα, συμφωνήσαμε όλοι μαζί να αλλάξουμε το όνομα σε Βαλκανική Ομοσπονδία, ακολουθώντας το παράδειγμα τα Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Προσπάθησα να προσελκύσω περισσότερες Ομοσπονδίες να αναλάβουν τη διοργάνωση Πρωταθλημάτων. Για να το πετύχω αυτό, στο Συνέδριο ABAF στην Κωνσταντινούπολη στις 28 Νοεμβρίου 2023, αυξήσαμε τις τιμές της διαμονής, μειώσαμε τον αριθμό των διοργανώσεων ετησίως, και κάναμε πολλές άλλες αλλαγές στο Καταστατικό και στους Κανονισμούς Βαλκανικών Πρωταθλημάτων. Ωστόσο, αν και ζητήσαμε επανεγγραφή των Ομοσπονδιών Μελών στη Βαλκανική Ομοσπονδία με μια αίτηση και φάκελο δικαιολογητικών, κάποιοι δεν έστειλαν καν πλήρη φάκελο επανεγγραφής.

Όπως υποσχέθηκα, μίλησα επίσημα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της WA και της EA για υποστήριξη/αναγνώριση αλλά και οικονομική στήριξη, όμως δεν υπήρχε ανταπόκριση

Τέλος πάντων, φέτος το χειμώνα διοργανώσαμε το Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου U20 στο Βελιγράδι (SRB), το Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Α/Γ στην Κωνσταντινούπολη (TUR) και το Πρωτάθλημα Βάδην στην Αττάλεια (TUR). Αυτό το μήνα θα έχουμε τα Πρωταθλήματα Ημιμαραθωνίου στο Νίκσιτς και Μαραθωνίου στο Βελιγράδι (SRB). Για αυτό το καλοκαίρι η μόνη επιβεβαίωση που δεν έχουμε είναι ποιος θα διοργανώσει το Πρωτάθλημα Ανοιχτού U20.

Από την πρώτη στιγμή ήμουν ειλικρινής και είπα ότι δεν θα είναι εύκολο και ότι όλοι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, αν θέλουμε να πετύχουμε. Αλλά ακόμα και εάν έχουμε κάνει πολλά, εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος. Οι περισσότερες από τις Ομοσπονδίες-Μέλη μας δεν πιστεύουν σε αυτήν την αποστολή όπως το βλέπω εγώ.

Ως Διευθυντής της Σερβικής Αθλητικής Ομοσπονδίας, έχω πολλά μεγάλα project που τρέχουν αυτή την περίοδο. Όπως όλοι γνωρίζετε πριν από δύο εβδομάδες η Σερβική Ομοσπονδία Στίβου διοργάνωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου στο Βελιγράδι. Και αυτή τη στιγμή είμαστε υποψήφιοι για δύο μεγάλα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και φέτος στο Βελιγράδι θα ξεκινήσουμε να χτίζουμε και Εθνικό Στάδιο στίβου.

Με όλα αυτά τα έργα που έρχονται, πρέπει να αποδεχτώ ότι το να παραιτηθώ από τη θέση του Προέδρου του Balkan Athletics και να αφήσω κάποιον άλλο να συνεχίσει να κάνει την Balkan Athletics ισχυρή, θα είναι καλύτερα αφού η θέση αυτή χρειάζεται χρόνο και ενέργεια.

Έτσι, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είναι απαραίτητο να προγραμματιστεί το συντομότερο δυνατόν Έκτακτο Συνέδριο, στο οποίο θα εκλεγεί η νέα ηγεσία αυτής της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου, το οποίο εγκρίθηκε στο Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, δηλαδή το άρθρο 43 του Καταστατικού, ένα πρόσωπο που υποδεικνύεται από το Συμβούλιο της τρέχουσας σύγκλησης, ή τουλάχιστον 5 μέλη του Βαλκανικού Στίβου, μπορεί να προτείνεται για πρόεδρος.

 

Ως εκ τούτου, σας καλώ να προτείνετε τους υποψηφίους σας για τη θέση του Πρόεδρου της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, στο έντυπο που σας αποστέλλουμε ως συνημμένο στην παρούσα επιστολή, και εμείς θα διεκπεραιώσουμε τις εκλογικές διαδικασίες.

Επίσης, προτείνω να πραγματοποιήσουμε το Έκτακτο Εκλογικό Συνέδριο κατά τη διοργάνωση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Στίβου, που έχει προγραμματιστεί για τις 25-26 Μαΐου 2024 στη Σμύρνη της Τουρκίας. Παρακαλούμε όσες Ομοσπονδίες ενδιαφέρονται να διοργανώσουν αυτό το Έκτακτο Εκλογικό Συνέδριο να ενημερώσουν τα γραφεία μας το συντομότερο δυνατόν.

Σας εύχομαι τα καλύτερα και μπορώ να σας υποσχεθώ ότι η Σερβική Ομοσπονδία Στίβου θα εξακολουθεί να είναι ένα από τα βασικά μέλη του Οργανισμού μας.

Ο Πρόεδρος

Slobodan Brankovic