Παραμένει στο σκοτάδι το προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά

 Runbeat Team   19:41 14-11-2023  

Παραμένει στο σκοτάδι το προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά


Μετ’ εμποδίων συνεχίζονται οι προπονήσεις των αθλητών και αθλητριών στον Άγιο Κοσμά καθώς εδώ και δεκαπέντε μέρες οι αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν μείνει χωρίς φωτισμό. Στις 31/10 κλάπηκε το κεντρικό καλωδίου ρεύματος και έκτοτε οι αθλητές και οι αθλήτριες αναγκάζονται είτε να ολοκληρώσουν την προπόνησή τους πριν τις 6μ.μ. που σκοτεινιάζει είτε να συνεχίσουν υπό το φως του φεγγαριού καθιστώντας τον εαυτό τους ευάλωτο σε τραυματισμό.

Ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει το πρόβλημα, κατηγορεί τους υπευθύνους που δεν έχουν φροντίσει στην αποκατάσταση της ζημιάς και ζητούν την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Αθλητισμού κ. Βρούτση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας:

 

«Τα εμπόδια στην προπόνηση αθλητών και αθλητριών της εθνικής ομάδας και των σωματείων, που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά είναι πολλά και όπως αποδεικνύεται ανυπέρβλητα.

Η εγκατάσταση εδώ και τρεις εβδομάδες βρίσκεται στο σκοτάδι, λόγω κλοπής του κεντρικού καλωδίου ρεύματος και παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της διοίκησης του Αγίου Κοσμά για άμεση αποκατάσταση, το θέμα παραμένει άλυτο από τις 31/10. Η Ομοσπονδία απέστειλε στις 8/11 επιστολή στη διοίκηση του ΕΑΚΝ, για να επισημάνει την επιτακτική ανάγκη της αποκατάστασης της βλάβης, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει απάντηση.

Ως εκ τούτου, ο ΣΕΓΑΣ ενημέρωσε σήμερα – και – εγγράφως τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, για την κατάσταση που επικρατεί στο Αθλητικό Κέντρο των Νοτίων προαστίων και τους κινδύνους που εγκυμονούν.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να γίνουν όσα απαιτούνται, προκειμένου να κυλήσει ομαλά η προετοιμασία αθλητών και αθλητριών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ο κ. Βρούτσης από την αρχή της θητείας του έχει σκύψει πάνω από τα προβλήματα που υπάρχουν κι έχει σταθεί δίπλα στην προσπάθεια της ομοσπονδίας και των αθλητών της, κάτι που αναμένεται να κάνει πάλι».