Παρέλαση αστέρων στο Wanda Diamond League των Βρυξελλών

 Runbeat Team   9:27 29-04-2023  

Παρέλαση αστέρων στο Wanda Diamond League των Βρυξελλών


Παρότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η θερινή σεζόν ήδη οι μεγάλοι αστέρες του στίβου έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους και έχουν επιλέξει τις διοργανώσεις που θα εμφανιστούν.

Οι διοργανωτές του Wanda Diamond League που θα διεξαχθεί στο Allianz Memorial Van Damme στις Βρυξέλλες στις 8 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν τα έξι πρώτα ονόματα των αθλητών που θα συμμετάσχουν και όλοι κατάλαβαν ότι θα πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά μίτινγκ.

 

Στις Βρυξέλλες θα αγωνιστούν, λοιπόν, η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 400μ. εμπ., Sydney McLaughlin-Levrone, η οποία επέλεξε για πρώτη φορά να αγωνιστεί στο συγκεκριμένο μίτινγκ, αλλά και ο επίσης κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο επί κοντώ Mondo Duplantis.

Ο Σουηδός σούπερ σταρ του επί κοντώ κατάφερε νωρίς φέτος στη σεζόν να βελτιώσει κι άλλο το παγκόσμιο ρεκόρ ξεπερνώντας τα 6.22 μέτρα στο Clermont-Ferrand και φυσικά θα επιδιώξει να πάει ακόμα πιο ψηλά στη συνέχεια. Είχε αγωνιστεί ξανά στις Βρυξέλλες το 2021 και θα επιστρέψει με στόχο να βελτιώσει το ρεκόρ διοργάνωσης που είναι 6.05μ.

Πέραν από τους δύο παραπάνω, παρούσα θα είναι και η Ουκρανή παγκόσμια πρωταθλήτρια του ύψους, Yaroslava Mahuchikh, αλλά και ο Νορβηγός σταρ των μεσαίων αποστάσεων, Jakob Ingebrigtsen, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις Βρυξέλλες το 2020, όταν κέρδισε τα 1500 μέτρα σε 3:30.69.

Ο πέμπτος αθλητής που ανακοινώθηκε είναι ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος πρωταθλητής Μαραθωνίου, ο Bashir Abdi, ο οποίος ελπίζει να σπάσει το ρεκόρ Ευρώπης στα 10.000μ., το οποίο κατέχει ο Mo Farah.

Μπροστά στο κοινό της θα αγωνιστεί η δύο φορές Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια του επτάθλου Nafissatou Thiam, η οποία συμμετείχε πέρυσι στο μήκος στο Memorial Van Damme έχοντας καλύτερο άλμα στα 6.46μ.