Παρίσι 2024: 2,4 εκατομμύρια δολάρια θα μοιραστούν ως έπαθλα στους χρυσούς Ολυμπιονίκες του στίβου

 Runbeat Team   13:00 10-04-2024  

Παρίσι 2024: 2,4 εκατομμύρια δολάρια θα μοιραστούν ως έπαθλα στους χρυσούς Ολυμπιονίκες του στίβου


Η Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε τα έπαθλα που θα λάβουν οι χρυσού Ολυμπιονίκες στον στίβο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, λαμβάνοντας την απόφαση να επιβραβεύσει τους αθλητές που θα ανέβουν στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου σε κάθε αγώνισμα.

 

Όπως έγινε γνωστό, η ομοσπονδία θα δώσει συνολικά το ποσό των 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων, συνεπώς  50.000 δολάρια σε κάθε έναν από τους νικητές των 48 αγωνισμάτων του στίβου στους Ολυμπιακούς του 2024 στο Παρίσι, αλλά και σε εκείνους του 2028 που θα διεξαχθούν στο Λος Άντζελες. Μάλιστα, η παγκόσμια ομοσπονδία γνωστοποίησε ότι θα θεσπίσει έπαθλα και στους αργυρούς και χάλκινους Ολυμπιονίκες, στους Αγώνες του Λος Άντζελες.

«Η καθιέρωση χρηματικού επάθλου για τους χρυσούς Ολυμπιονίκες αποτελεί κομβική στιγμή για τη World Athletics και το άθλημα του στίβου στο σύνολό του, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή μας για την ενίσχυση των αθλητών και την αναγνώριση του κρίσιμου ρόλου που διαδραματίζουν στην επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για τη συνέχεια ενός ταξιδιού που ξεκινήσαμε το 2015, σύμφωνα με το οποίο όλα τα χρήματα που λαμβάνει η Παγκόσμια ομοσπονδία από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες επιστρέφουν απευθείας στο άθλημά μας» τόνισε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, Sebastian Coe.