Παρίσι 2024: Εντός πρόκρισης και οι Σκαρβέλη – Αδαμοπούλου!

 Runbeat Team   16:30 27-06-2024  

Παρίσι 2024: Εντός πρόκρισης και οι Σκαρβέλη – Αδαμοπούλου!


Δύο ακόμα μέλη προστέθηκαν στην Ολυμπιακή ομάδα στίβου, σύμφωνα με τις ανανεωμένες λίστες του ranking αυτής της εβδομάδας που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα της World Athletics.

Πρόκειται για την Αριάδνη Αδαμοπούλου στο επί κοντώ και την Σταματία Σκαρβέλη στη σφύρα, απόρροια των πολύ καλών εμφανίσεών τους σε μίτινγκ του εξωτερικού. Οριακά εκτός, στο Νο 33, βρέθηκε ο σφυροβόλος Κώστας Ζάλτος, καθώς δεν αγωνίστηκε αυτήν την εβδομάδα.

 

Για την ώρα, λοιπόν, ο αριθμός των προκρίσεων ανέρχεται στις 14, ενώ υπάρχει μια μικρή ομάδα αθλητών και αθλητριών που είναι οριακά εκτός και ελπίζει να ανέβει στο τρένο την τελευταία στιγμή, με την προϋπόθεση ότι όλοι και όλες θα φτάσουν σε υψηλές επιδόσεις στο Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ αυτό το Σαββατοκύριακο (29-30/6) στον Βόλο.

Το τριήμερο που έρχεται είναι γεμάτο αγώνες σε όλον τον κόσμο, από τα αποτελέσματα των οποίων θα κριθούν οριστικά τα Ολυμπιακά εισιτήρια.

Αναλυτικά, η σύνθεση της ελληνικής ομάδας βάσει της τρέχουσας κατάταξης, αλλά και όσοι και όσες απέχουν λιγότερες από δέκα θέσεις από την Ολυμπιακή πρόκριση:

* Η Παναγιώτα Τσινοπούλου είναι τέταρτη στην κατάταξη μεταξύ των Ελληνίδων στα 20 χλμ. βάδην, τέσσερις βαθμούς πίσω από την τρίτη Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Πότε ανακοινώνεται η λίστα με όσους/ες έχουν προκριθεί

Η World Athletics θα αναρτήσει τη λίστα με όσους/ες έχουν προκριθεί στις 2 Ιουλίου 2024. Μέχρι τα μεσάνυχτα της 4ης Ιουλίου, η διεθνής ομοσπονδία θα δέχεται επιστολές άρνησης συμμετοχής. Το διήμερο 4-6 Ιουλίου θα γίνει η ανακατανομή των θέσεων στους επιλαχόντες βάσει ranking.

 

Στις 7 Ιουλίου θα αναρτηθεί η τελική λίστα και οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές θα μπορέσουν να δηλώσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες πριν από την καταληκτική ημερομηνίας της 8ης Ιουλίου.