Παρίσι 2024: Έχει επιβεβαιωθεί το 80% των λαμπαδηδρόμων (Pic)

 Runbeat Team   20:16 17-01-2024  

Παρίσι 2024: Έχει επιβεβαιωθεί το 80% των λαμπαδηδρόμων (Pic)


Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» ανακοίνωσε ότι το 80 τοις εκατό από τους 11.000 λαμπαδηδρόμους (10.000 για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία και 1.000 για την Παραολυμπιακή Λαμπαδηδρομία) έχουν επιβεβαιωθεί.

 Οι λαμπαδηδρόμοι επελέγησαν ανάμεσα σε περισσότερες από 100.000 αιτήσεις και υποψηφιότητες, που αντιπροσωπεύουν όλες τις ηλικίες και τα φύλα, από όλες τις περιοχές της Γαλλίας, καθώς και έναν αριθμό ατόμων από όλο τον κόσμο.

 «Η Λαμπαδηδρομία είναι, πάνω απ' όλα, μια ανθρώπινη περιπέτεια, που αντιπροσωπεύεται από τις ιστορίες κάθε λαμπαδηδρόμου. Είτε είναι αθλητές, είτε λάτρεις του αθλητισμού, αφοσιωμένοι στις τοπικές κοινωνίες τους, είτε συμμετέχουν σε ουσιαστικά κοινοτικά έργα, οι άνθρωποι αυτοί αντιπροσωπεύουν τον πλούτο και την ποικιλομορφία της κοινωνίας μας. Μαζί τους, η Λαμπαδηδρομία θα είναι μια υπέροχη στιγμή» δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Τόνι Εστανγκέ.





 Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία, πριν αρχίσει το γαλλικό ταξίδι της στη Μασσαλία στις 8 Μαΐου, όταν η Ολυμπιακή φλόγα φτάσει με το τρικάταρτο πλοίο "Belem". Οι λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν στη συνέχεια τη φλόγα σε περισσότερες από 400 πόλεις, συμπεριλαμβανομένων πέντε υπερπόντιων περιοχών, πριν από την Τελετή Έναρξης στις 26 Ιουλίου.

 Λίγο μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η Παραολυμπιακή Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στο Στόουκ της Μεγάλης Βρετανίας. Θα περάσει από περισσότερες από 50 πόλεις πριν από την Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στις 28 Αυγούστου.

 Τα ονόματα των λαμπαδηδρόμων θα αποκαλυφθούν σταδιακά από τώρα έως τον Απρίλιο. Κάποια θα μείνουν μυστικά μέχρι την τελευταία στιγμή για να διατηρηθεί το σασπένς, κυρίως για αθλητές και προσωπικότητες.

 Συνολικά, 35 γαλλικές αθλητικές ομοσπονδίες θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση 69 Ολυμπιακών ομάδων.

 Οι ομάδες Λαμπαδηδρομίας θα είναι ισορροπημένες ως προς το φύλο και θα αποτελούνται από 24 άτομα όλων των ηλικιών. Οι ομάδες -που θα έχουν από έναν αρχηγό η καθεμιά- μπορεί να περιλαμβάνουν «χρυσούς» Ολυμπονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές, αλλά θα τιμούν επίσης τοπικούς ήρωες, συμπεριλαμβανομένων καθημερινών αθλητών, εθελοντών, διαιτητών, προπονητών και άλλων βασικών ανθρώπων στην «καρδιά» του αθλητισμού.

 Οι Ολυμπιακοί Αγώνες «Παρίσι 2024» θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ