Πάτμος: Οι αθλητές του στίβου προπονούνται σε χωράφι (Vid)

 Runbeat Team   14:33 16-06-2025  

Πάτμος: Οι αθλητές του στίβου προπονούνται σε χωράφι (Vid)


Η συμμετοχή πολλών αθλητών από ένα μικρό ακριτικό νησί, την Πάτμο, σε πανελλήνια πρωταθλήματα αποτελεί ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα, δεδομένης της έλλειψης υποδομών. Παρόλα αυτά, η θέληση και το πάθος των αθλητών είναι τεράστια, με στόχο να τιμήσουν την Πάτμο και να αναδείξουν αυτήν την απομακρυσμένη πλευρά της Ελλάδας, η οποία αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες και οικονομικό κόστος για τη συμμετοχή σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πάτμος ανέδειξε και αθλήτρια επτάθλου, η οποία συμμετείχε επί τρία χρόνια σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Το έπταθλο είναι ένα απίστευτα επίπονο αγώνισμα που απαιτεί πληθώρα υποδομών για την προπόνηση.

Προς αυτή την κατεύθυνση, καταβάλλεται μια τεράστια προσπάθεια από τη δημοτική αρχή για τη δημιουργία ενός μικρού σταδίου, το οποίο βρίσκεται μάλιστα στο τελικό στάδιο υλοποίησης. Το όνομα στάδιο προέκυψε από τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ήταν το πρώτο δρομικό αγώνισμα που διεξήχθη, ένας αγώνας ενός σταδίου.