Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Ο αθλητισμός η μόνη αξία που ενώνει χωρίς διακρίσεις»

 Runbeat Team   20:25 29-04-2024  

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Ο αθλητισμός η μόνη αξία που ενώνει χωρίς διακρίσεις»


Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, μοιράζεται μία σκέψη του σχετικά με τον αθλητισμό, περιγράφοντας μία προσωπική του εμπειρία. Όπως λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά, «ο αθλητισμός ενώνει» και στέλνει το δικό του μήνυμα:

«Πριν λίγες μέρες κατά τη διάρκεια της προπόνησης, συνάντησα ένα ποδηλάτη περίπου στην Μάνδρα. Εγώ γυρνούσα αυτός πήγαινε. Μου έκανε νόημα να σταματήσω. Με παρακάλεσε να του δώσω από τους ηλεκτρολύτες μου. Του έδωσα ήπιε και χωρίσαμε. Δεν τον ήξερα δεν με ήξερε.

 

Δεν υπάρχει άλλη ενασχόληση στον άνθρωπο εκτός από τον αθλητισμό, που χωρίς να ξέρεις τι δουλειά κάνει ο άλλος, τι ψηφίζει, πόσα λεφτά βγάζει, τι επίπεδο έχει, ενώνεσαι μαζί του πάνω στη βάση της προσπάθειας και μόνο. Και αυτό είναι η μαγεία του αθλητισμού. Και αυτό το έχουν στον υπερθετικό βαθμό τα αθληματα αντοχής όπως το τρέξιμο, το ποδήλατο.

Ακόμη και ο Κασιδιάρης με την Κανέλλη, είμαι σίγουρος ότι αν βρισκόντουσαν θα μοιράζονταν το ίδιο νερό.

Για αυτό και ο αθλητισμός είναι η πιο συναρπαστική εμπειρία του ανθρώπου.

Οι έννοιες της συντροφικότητας και του ανήκειν, στις υπόλοιπες εμπειρίες όπως επιστήμη, πολιτική, τέχνες κλπ, απλά δεν υπάρχουν. Ο αθλητισμός έχει τα σκήπτρα γιατί ενώνει. Τα άλλα χωρίζουν.

Μετά τις γιορτές θα ανακοινώσουμε τις δράσεις της περιφέρειας για τον μαζικό αθλητισμό

Κυρίως τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμβηση».