Περίπου 200 δρομείς θα βρεθούν σε θέση εκκίνησης την Παρασκευή 28/10 στο Imittos Epic

 Runbeat Team   13:16 26-10-2022  

Περίπου 200 δρομείς θα βρεθούν σε θέση εκκίνησης την Παρασκευή 28/10 στο Imittos Epic


Όλα είναι έτοιμα για η διεξαγωγή του Imittos Epic, ο οποίος παραδοσιακά διεξάγεται κάθε χρόνο την 28η Οκτωβρίου στον Υμηττό.

Συνολικά 192 αθλητές και αθλήτριες έχουν δηλώσεις συμμετοχή στον αγώνα των 24 χιλιομέτρων που θα ξεκινήσει στις 8:30π.μ. μεθαύριο Παρασκευή 28/10, ενώ ανάλογη είναι η συμμετοχή και στον αγώνα «Ανάβαση Τρελού 12χλμ» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 30/10 επίσης στον Υμηττό.

 

Ο αγώνας διεξάγεται με κάθε επισημότητα και θα υπάρχει απευθείας αναμετάδοση μέσω Internet όλων των περασμάτων των δρομέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχεδίαση της διαδρομής έχει γίνει από τον Λεωνίδα Αθανασόπουλο, ο οποίος έχει αναλάβει και τη σήμανση, τη συντήρηση των μονοπατιών και την τεχνική επιμέλεια των αγώνων. Ο Κώστας Αθανασόπουλος είναι υπεύθυνος για την χρονομέτρηση, τη διαχείριση των εγγραφών, τη διαχείριση-παρακολούθηση και αναμετάδοση της εξέλιξης του αγώνα σε πραγματικό χρόνο και τέλος για τη συντήρηση των μονοπατιών, την επάνδρωση σταθμών ελέγχου/τροφοδοσίας και τις δοκιμές διαδρομής υπεύθυνη είναι η ομάδα Coji Berry Team.

Η λίστα συμμετοχής τόσο στον imitosEpic που θα διεξαχθεί μεθαύριο Παρασκευή 28/10 όσο και στην «Ανάβαση Τρελού» που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 30/10

Ανάμεσα στους όρους της προκήρυξης αναφέρονται και τα εξής:

«Ποινές:

Αλλαγή διαδρομής συνεπάγεται αποκλεισμό. Αν κάποιος δρομέας χάσει το ίχνος της διαδρομής του αγώνα σε κάποιο σημείο πρέπει να επιστρέψει στο τελευταίο σημείο που ήταν εντός διαδρομής και να συνεχίσει από εκεί. Οποιαδήποτε άλλη "παραλλαγή" έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό.

Συντόμευση της διαδρομής με οποιοδήποτε μέσο έχει επίσης ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του δρομέα. Δεν επιτρέπεται "κόψιμο" σε στροφές των μονοπατιών.

Αθλητής που θα εντοπιστεί να ρυπαίνει το περιβάλλον θα αποκλείεται από τον αγώνα

Αθλητής που θα μιλήσει άσχημα, θα έχει ανάρμοστη συμπεριφορά ή δεν θα υπακούσει σε υπόδειξη επιτηρητή του αγώνα θα αποκλείεται

Αθλητής που θα συμεριφερθεί άσχημα σε συναθλητή του θα τιμωρηθεί με χρονική ποινή που θα αποφασίζει η διοργάνωση.

Αν τρέξει σε αγώνα δρομέας που δεν έχει δηλωθεί και έχει πάρει τον αριθμό από άλλον δρομέα, αποκλείεται από τον αγώνα και κάθε επόμενη διοργάνωση. Απαγορεύεται η παραχώριση αριθμου σε άλλον δρομεά που δεν είχε δηλωθεί.

Ο αθλητής πρέπει να:


Συμβουλευτεί δελτίο καιρού μία ημέρα πριν τον αγώνα για να προετοιμάσει κατάλληλα τον ρουχισμό του και τα παπούτσια που θα επιλέξει για τρέξιμο

Να μελετάει τους χάρτες της διαδρομής και ειδικά το υψομετρικό προφίλ έτσι ώστε να γνωρίζει τα σημεία με μονοπάτι και έντονες ανηφόρες ή κατηφόρες

Να φτάνει στο σημείο παραλαβής του αριθμού του έγκαιρα, τουλάχιστον μία ώρα πριν την εκκίνηση

Να φροντίζει να ελέγχει τα σημεία υδροδοσίας και να υπολογίζει αν του αρκούν αυτά ή χρειάζεται να έχει και δικά του υγρά ή και τρόφιμα

Κατά την διάρκεια του αγώνα να έχει την προσοχή του στην σήμανση. Το βουνό και τα μονοπάτια έχουν πολλούς "αντιπερισπασμούς" σε σχέση με το τρέξιμο σε ένα στάδιο ή στην άσφαλτο.

Αν χάσει κάποιο σημείο της διαδρομής, δεν συνεχίζει όπως νομίζει για να ξανασυναντήσει αργότερα τον σωστό δρόμο. Πάντα γυρίζει πίσω όπως ήρθε, μέχρι να βρει το σημείο που ήταν εντός της σωστής διαδρομής. Οι παγίδες μπορεί αν είναι πολλές όταν παραστρατήσεις στο βουνό!

Σεβασμός στη φύση

Δεν πετάμε περιτυλίγματα και συσκευασίες τροφίμων, gels, υγρών, στο δάσος εκτός των προκαθορισμένων σημείων των σταθμών ελέγχου. Το δάσος πρέπει να μείνει όπως το βρήκαμε

Δεν κόβουμε δρόμο σε στροφές και μονοπάτια, φεύγοντας εκτός της διαδρομής, ούτε και για λίγα μέτρα. Αν το κάνουμε, πατάμε σε χορτάρια και φυτά και καταστρέφουμε τη βλάστηση. Συνήθως στους αγώνες είμαστε 100άδες. Αν το κάνουν όλοι τότε το μονοπάτι θα γίνει αγνώριστο.

Δεν κόβουμε κλαδιά και λουλούδια... δεν θα μείνει τίποτε πίσω μας αν το κάνουν όλοι αυτό!

Δεν παρκάρουμε αυτοκίνητα εκτός των οριοθετημένων χώρων. Οι ρόδες του αυτοκινήτου κάνουν ζημιά. Το ίδιο ισχύει για μοτοσυκλέτες.

Σεβασμός στου συναθλητές μας

Δεν σπρώχνουμε τους συναθλητές μας όταν βρισκόμαστε σε στενό σημείο. Απλά ζητάμε να μας κάνουν χώρο με ευγενικό τρόπο

Όταν κάποιος περπατάει και επιβραδύνει τους αθλητές που τον ακολουθούν, οφείλει να κάνει στην άκρη να περάσουν οι πιο γρήγοροι.

Όταν χρησιμοποιούμε μπατόν προσέχουμε να μην έχουν μυτερή άκρη, και όταν κινούμαστε να μην σηκώνονται πίσω μας απειλητικά για τους αθλητές που ακολουθούν.

Βοηθάμε αν δούμε κάποιον να έχει τραυματιστεί ή αν πάει να πάρει λάθος δρόμο

Αναφέρουμε στον αμέσως επόμενο επιτηρητή ή σταθμό που θα συναντήσουμε, αν υπάρχει συμβάν τραυματισμού.

Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα χωρίς να ενημερώσουμε πρώτα και αυτοπροσώπως τον διοργανωτή. Διαφορετικά κάποιοι θα μας ψάχνουν και θα αγωνιούν χωρίς λόγο.

Δεν ενοχλούμε τους χρονομέτρες ζητώντας αποτελέσματα ενώ ο αγώνας είναι σε εξέλιξη.

Δεν μετακινούμε αυτοκίνητα κατά την διάρκεια του αγώνα και επί της διαδρομής του αγώνα. Υπάρχουν αθλητές που τρέχουν ακόμα και τους στερούμε τον χώρο.

Δεν καπνίζουμε τόσο κατά την αναμονή της εκκίνισης όσο και μετά τον τερματισμό μας. Υπάρχει κίνδυνο φωτιάς πάντα! Πρέπει να σεβόμαστε και τους συναθλητές μας».