Τελετή Έναρξης: Πετρούνιας και Κορακάκη έδωσαν τον παλμό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

 Runbeat Team   14:53 23-07-2021  

Τελετή Έναρξης: Πετρούνιας και Κορακάκη έδωσαν τον παλμό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!


Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού ξεκίνησε με μία φαντασμαγορική τελετή έναρξης, με τους Έλληνες αθλητές να δίνουν τον παλμό, μπαίνοντας πρώτοι στο Νέο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο στην Ιαπωνία. Λευτέρης Πετρούνιας και Άννα Κορακάκη μπήκαν ως σημαιοφόροι στο στάδιο, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που αν και καθυστέρησαν έναν χρόνο, ξεκινούν σήμερα και επίσημα!

Για πρώτη φορά στην ιστορία, η τελετή έναρξης δεν έχει παρουσία κόσμου στις κερκίδες, κάτι το οποίο βέβαια θα συνεχιστεί και στη συνέχεια της διοργάνωσης. Τα μέτρα κατά της πανδημίας ανάγκασαν και τις αποστολές των χωρών που πήραν μέρος στην παρέλαση να είναι μικρότερες, σε σχέση με άλλες χρονιές, αλλά και να τηρούν συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο. Η Ελλάδα έλαβε μέρος στην παρέλαση με περίπου 30 αθλητές, δίχως εκείνους του στίβου, που βρίσκονται στο Μισάτο και ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους.

 

Η εντυπωσιακή τελετή έναρξης του Τόκιο είναι μόνο η αρχή από όσα θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες, καθώς η δίψα που έχουν οι αθλητές για διάκριση είναι τεράστια, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η ανθρωπότητα. Οι 83 Έλληνες αθλητές είναι επίσης να τα δώσουν όλα για να διακριθούν.

Στις εξέδρες του Νέου Εθνικού Σταδίου της Ιαπωνίας βρέθηκαν ελάχιστοι VIP θεατές, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, αλλά και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.