Πετρούνιας: «Πάμε για το χρυσό στο Παρίσι»

 Runbeat Team   12:34 02-08-2021  

Πετρούνιας: «Πάμε για το χρυσό στο Παρίσι»


Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν πρόλαβε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και έθεσε νέο στόχο το χρυσό στο Παρίσι το 2024.

«Θα τα πούμε στο Παρίσι, δεν κλείνει η καριέρα με τρίτη θέση, πρέπει να κλείσει με πρώτη», είπε μετά την απονομή του μεταλλίου του στην κάμερα της ΕΡΤ ο Έλληνας πρωταθλητής και συνέχισε λέγοντας: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα και τις κόρες μου. Αισθάνομαι πάρα πολύ γεμάτος, ήταν ένας εξαιρετικός τελικός, ένας πολύ δύσκολος τελικός. Η διαχείρισή του ήταν τρομακτικά δύσκολη. Είναι πολύ ανάμεικτα τα συναισθήματα, είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ξανά στα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από πανδημίες και χειρουργεία, μετά απ όσα έχω περάσει. Έχω γλυκόπικρη γεύση γιατί μου αρέσει να κερδίζω, γιατί δεν μου αρέσει να έχω δεύτερη και τρίτη θέση. Να είστε σίγουροι ότι θα κάνω τα πάντα για να κερδίσω ξανά.

Νιώθω δικαίωση γι’ αυτό το μετάλλιο, ότι καλώς συνέχισαν να πιστεύουν όσοι πίστευαν σε μένα και με στήριζαν τις δύσκολες στιγμές, επίσης είναι μια απάντηση σε όσους σταμάτησαν να πιστεύουν σε μένα μετά το χειρουργείο που έκανα.

Μαμά, τα κατάφερα!

Θέλω να ευχαριστήσω τη σύζυγό μου, τη Βασιλική που είναι εδώ, τον γιατρό μου, κ. Παξινό, και τον προπονητή μου, κ. Ράφτη. Θα τα πούμε στο Παρίσι, δεν κλείνει η καριέρα με τρίτη θέση, πρέπει να κλείσει με πρώτη», είπε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Πετρούνιας.