Πεζοπορία στην Πεντέλη, με πανοραμική θέα όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής (Pics)

 Γιώργος Ζαχαράκης   18:57 21-01-2022  

Πεζοπορία στην Πεντέλη, με πανοραμική θέα όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής (Pics)


Από την νέα Πεντέλη παίρνουμε τον ανηφορικό δρόμο που μας οδηγεί στην μονή του Αγ. Παντελεήμονα (υψόμ.740 μέτρα). Εδώ αφήνουμε το αμάξι μας γιατί εδώ θα τερματίσουμε μετά την κυκλική πορεία που θα κάνουμε.

 

Ξεκινάμε τον χωματόδρομο μπροστά μας που ανηφορίζει ομαλά και σε 1 χιλιόμετρο θα φθάσουμε σε σταυροδρόμι (υψόμ.840 μέτρα). Εμείς προχωράμε αριστερά και σε λίγο θα δούμε μπροστά μας το πετρόκτιστο μονοπάτι, μέσα από πουρνάρια, το οποίο ακολουθούμε με βόρεια πορεία. Ευκρινέστατο και όμορφο με θέα στα δεξιά μας τον κόλπο του Σχοινιά, μπροστά μας ο Διόνυσος, το Καπανδρίτι και ο Αγ. Στέφανος. Στο βάθος ο Ευβοϊκός κόλπος και η Εύβοια. Λίγο πιο αριστερά βλέπουμε το Κρυονέρι και πιο αριστερά την Πάρνηθα. Κάτω υπάρχουν και κόκκινα σημάδια που μας καθοδηγούν. Προχωράμε και το μονοπάτι γίνεται τώρα χωμάτινο ομαλά κατηφορικό και μέσα από πεύκα φθάνουμε στο εκκλησάκι του Αγ. Λουκά (υψόμ. 670 μέτρα).

Το τοπίο είναι υπέροχο. Βρισκόμαστε μέσα σε δάσος από πεύκα, κυπαρίσσια και λεύκες. Εδώ υπάρχει και πετρόκτιστη πηγή με πόσιμο νερό. Όπως φθάσαμε κάνουμε δεξιά το μονοπάτι, με ανατολική πορεία και μέσα από πουρνάρια θα φθάσουμε στο ανοικτό μουσείο παραδοσιακής λατομικής τέχνης(υψόμ.675 μέτρα) Διονύσου.