Πεζοπορία στο νομό Ιωαννίνων και στη χαράδρα του Βίκου (Pics)

 Γιώργος Ζαχαράκης   19:18 07-10-2021  

Πεζοπορία στο νομό Ιωαννίνων και στη χαράδρα του Βίκου (Pics)


Βρισκόμαστε στον νομό Ιωαννίνων, 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλεως των Ιωαννίνων, στο Μονοδένδρι. Παραδοσιακό χωριό των Ζαγοροχωρίων. Πριν ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας στο φαράγγι του Βίκου, αξίζει να επισκεφθούμε πρώτα την μονή Αγ. Παρασκευής που βρίσκεται στο χείλος του φαραγγιού, για να το δούμε πανοραμικά από ψηλά.

 

Είμαστε στην πλατεία του χωριού και ξεκινάει πετρόκτιστο φαρδύ μονοπάτι και πηγαίνει στην μονή η οποία είναι πολύ κοντά στο χωριό. Μετά την επίσκεψή μας στην μονή και την υπέροχη θέα προς την χαράδρα του Βίκου, επιστρέφουμε πάλι στην πλατεία του χωριού Μονοδένδρι (υψόμετρο 1070 μέτρα).

Από την πλατεία ξεκινάει τώρα η πορεία μας. Περνάμε από την εκκλησία του Αγ.Αθανασίου και στην συνέχεια περνάμε μπροστά από το υπαίθριο θέατρο «Αγγελος Κίτσος». Στην συνέχεια κατηφορίζουμε από καλντερίμι και διαμορφωμένα σκαλιά (στο χώμα) και μέσα σε σκιά φθάνουμε σε διασταύρωση. Υπάρχει σήμανση(κόκκινο τετράγωνο σε άσπρο φόντο) του μονοπατιού Ο3.Προχωράμε αριστερά, πάλι μέσα σε σκιά από δένδρα και συναντάμε σιδερένια σκάλα την οποία κατεβαίνουμε.