Πιτσώλης: «Αυτό που συναντάς στο Μαραθώνιο της Αθήνας δεν τον συναντάς αλλού»

 Runbeat Team   18:03 08-11-2023  

Πιτσώλης: «Αυτό που συναντάς στο Μαραθώνιο της Αθήνας δεν τον συναντάς αλλού»


Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης είναι ο περσινός νικητής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος έχει και έναν παραπάνω λόγο να θυμάται την επιτυχία του αυτή, καθώς εκείνο το διάστημα έγινε και πατέρας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής παραχώρησε δηλώσεις στην συνέντευξη τύπου του μεγάλου αγώνα που έγινε σήμερα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην οργάνωση που υπάρχει στον ΑΜΑ, αλλά και στον λόγο που επιλέγει τον συγκεκριμένο αγώνα τα τελευταία χρόνια.

 

«Το να γίνεσαι πατέρας, σίγουρα αλλάζει την καθημερινότητά σου. Είναι φυσικά δύσκολο, όσοι είναι πατεράδες και μανάδες γνωρίζουν, αλλά πλέον όλα είναι θέμα συνήθειας και αν έχεις τον σωστό προγραμματισμό όλα μπορείς να τα κάνεις, προπονήσεις και δουλειά και να φροντίζεις την οικογένειά σου. Οπότε είναι σημαντικό ο ερχομός ενός παιδιού. Ανεβαίνει φυσικά η διάθεσή σου», δήλωσε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής και μιλώντας για τη φετινή του προσπάθεια, που θα τρέξει για 5η φορά, αναφέρθηκε για τους λόγους που τον κάνουν να επιλέγει την Αυθεντική διαδρομή που έχει δυσκολίες.

«Νομίζω ότι αυτό που συναντάς στο Μαραθώνιο της Αθήνας δεν τον συναντάς αλλού. Μόνο και μόνο που τερματίζεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο και χιλιάδες κόσμος να σε χειροκροτεί, αλλά και στη διάρκεια της διαδρομής να σου δίνει δύναμη να τερματίσεις αυτό τον αγώνα, δεν το βρίσκεις σε άλλους αγώνες. Γι’ αυτό και ο Μαραθώνιος της Αθήνας δεν έχει να ζηλέψει κάτι από το εξωτερικό. Για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια επιλέγω τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας».