Πιτσώλης: «Είχε μπει το ζιζάνιο της εγκατάλειψης αλλά με περίμενε ο γιος μου και η γυναίκα μου στον τερματισμό»

 Runbeat Team   19:41 18-11-2023  

Πιτσώλης: «Είχε μπει το ζιζάνιο της εγκατάλειψης αλλά με περίμενε ο γιος μου και η γυναίκα μου στον τερματισμό»


Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης ανέβηκε στην κορυφή του Βαλκανικού πρωταθλήματος μαραθωνίου τερματίζοντας σε 2:23:34 στον Μαραθώνιο της Αθήνας, παίρνοντας παράλληλα και την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πίσω από τον Παναγιώτη Καραΐσκο.

 

Σε ανάρτησή του λίγες ημέρες μετά τον αγώνα, ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος τόνισε ότι ο γιος του και η σύζυγός του τον περίμεναν στην γραμμή του τερματισμού και αυτό του έδωσε δύναμη για να μην τα παρατήσει. Παράλληλα, ο Πιτσώλης συνεχάρη τον Παναγιώτη Καραΐσκο για τη νίκη του, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν.

Μεταξύ άλλων, ο Χαράλαμπος Πιτσώλης έγραψε:

«Για ακόμα μία φορά στάθηκα στη γραμμή της εκκίνησης αυτής της γιορτής του αθλητισμού. Η δίψα για το στόχο μεγάλη όπως ήταν και τις προηγούμενες φορές. Αυτή τη φορά όμως είδα την άγρια ομορφιά του Μαραθωνίου που σου λέει ποτέ να μην τον υποτιμάς. Είχε μπει αυτό το ζιζάνιο της εγκατάλειψης αλλά σκέφτοντας το γιο μου και τη γυναίκα μου ότι θα με περιμένουν στο τερματισμό είπα ότι δεν θα το κάνω.

Περνώντας τη γραμμή του τερματισμού τους αγκάλιασα και τους έκανα υπερήφανους. Ακόμα ένας στόχος επετεύχθη ακόμα ένα βάθρο ήρθε με τη 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά παράλληλα την 1η θέσηστο βαλκανικό πρωτάθλημα με το εθνόσημο στο στήθος.

Μεγάλη η συγκίνηση μου. Τελείωσε αυτό το όμορφο και συνάμα δύσκολο ταξίδι από το καλοκαίρι με συνοδοιπόρο τον προπονητή μου Γιώργο Ζώρζο που τον ευχαριστώ για ακόμα μία φορά που με έχει φτάσει εκεί που με έχει φτάσει. Μας έχει ανοίξει η όρεξη για ακόμα περισσότερα πράγματα».

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Έλληνας αθλητής: