Πιτσώλης: «Όταν είδα μπροστά μου τον Γκελαούζο, είπα “το έχεις…”»

 Runbeat Team   11:56 13-11-2022  

Πιτσώλης: «Όταν είδα μπροστά μου τον Γκελαούζο, είπα “το έχεις…”»


Προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας του ο Χαράλαμπος Πιτσώλης μετά τον τερματισμό του. Στις πρώτες του δηλώσεις χρησιμοποίησε αρκετές φορές τη λέξη απρόσμενη αν και όπως  φάνηκε ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος για κάτι καλό.

 

«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω», είπε αρχικά ο νικητής του 39ου ΑΜΑ και πρόσθεσε: «Ξεκινήσαμε αργά λόγω της ζέστης μέχρι το 10ο χιλιόμετρο και μετά στις ανηφόρες έπεσε κι άλλο ο ρυθμός αλλά ακολούθησα την τακτική μου και ήρθε αυτή η απρόσμενη νίκη.

Δεν πίστευα όταν είδα τον Γκελαούζο μπροστά μου. Είπα “αποκλείεται να είναι μπροστά μου”. Το γεγονός ότι μετρά τέσσερις νίκες σερί στον ΑΜΑ δείχνει την κλάση του αθλητής που είναι. Τον είδα μπροστά μου και είπα “απίστευτο». Είπα “το έχεις”. Το πίστεψα και τελικά ήρθε η νίκη. Είναι καταπληκτική αυτή η νίκη, ήταν αναπάντεχη και νομίζω ότι θέλω να την αφιερώσω στη γυναίκα μου που θα μου κάνει σε λίγους μήνες το μεγαλύτερο μετάλλιο της ζωής μου, το παιδί μας».

Ο Κώστας Γκελαούζος ήταν εμφανώς καταπονημένος στον τερματισμό του με αποτέλεσμα να τον μεταφέρει αναπηρικό καροτσάκι εκτός σταδίου. Έτσι δεν ήταν στις δηλώσεις των νικητών. Ο Κώστας Σταμούλης, ωστόσο, ήταν τρίτος στον πρώτο του μαραθώνιο και όπως είπε: «Είμαι κουρασμένος αρκετά. Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να τερματίσω και όπως πήγε η κούρσα χαίρομαι που τερμάτισα. Ο καιρός ήταν κακός και η τακτική που ήθελα να ακολουθήσω πήγε περίπατο από νωρίς. Το μόνο που ήθελα ήταν απλά να τερματίσω».