Πλησιάζει ο Ημιμαραθώνιος Αγάπης στη Λέσβο – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

 Runbeat Team   20:26 31-01-2023  

Πλησιάζει ο Ημιμαραθώνιος Αγάπης στη Λέσβο – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Οι διοργανωτές του Ημιμαραθωνίου Αγάπης στη Λέσβο δημοσίευσαν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την φετινή διοργάνωση που θα διεξαχθεί σε δύο ημέρες, στις 11 και 12 Φεβρουαρίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην φετινή διοργάνωση θα δώσουν το «παρών» μεταξύ άλλων οι Κώστας Χουβαρδάς και Χριστόφορος Μερούσης. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την σχετική ανακοίνωση:

Ο Ημιμαραθώνιος Αγάπης Λέσβου είναι πλέον διήμερος θεσμός μη αγωνιστικού περιεχομένου δραστηριότητα τρεξίματος στην πόλη της Μυτιλήνης. Το πολιτιστικό αυτό δρώμενο θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά από την πλατεία Σαπφούς έως το αεροδρόμιο θα κατευθυνθούν προς το Άγαλμα – πίσω πλευρά του Κάστρου και θα τερματίσουν στην Πλατεία Σαπφούς

 

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, προωθώντας παράλληλα τον Αθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός παγκοσμίως έχει αλλάξει ρότα και αποδεδειγμένα οι τουρίστες επιλέγουν πλέον τον προορισμό διακοπών τους με βάση τις δραστηριότητες που τους προσφέρει ο κάθε τόπος και η μεγάλη ποικιλία επιλογών. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το νησί της Λέσβου ενδείκνυται για αξιοποίηση και προβολή σε όλον τον κόσμο, καθώς συνδυάζει αρμονικά θάλασσα, βουνό, δάση, που μπορούν να καλύψουν κάθε τουριστική ανάγκη. Η συγκεκριμένη διοργάνωση, με στοιχεία από αντίστοιχες που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και έχουν πλέον γίνει θεσμός σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει ακριβώς αυτόν τον στόχο: Την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων συμμετεχόντων - εν δυνάμει τουριστών που θα γνωρίσουν πραγματικά τι έχει να τους προσφέρει το νησί από φυσική ομορφιά. Με αυτό το σκεπτικό, αποφασίσαμε σαν Σωματείο να αναλάβουμε την πρωτοβουλία για το καλό του τόπου μας και να διοργανώσουμε τον δεύτερο ημιμαραθώνιο Λέσβου, στην πόλη της Μυτιλήνης, αγώνας που θέλουμε να γίνει ετήσιος θεσμός. Η επιλογή της τοποθεσίας έγινε με βάση τις δυνατότητες της πόλης μας και την μοναδική ομορφιά της.

Η ανταπόκριση ήταν αρκετά μεγάλη όχι μόνο από ντόπιους, αλλά και από δρομείς από όλη την Ελλάδα. Είναι χαρά μας και τιμή μας να σας ενημερώσουμε ότι κάποιοι από τους αγωνιζόμενους συγκαταλέγονται στου κορυφαίους Έλληνες δρομείς ημιμαραθωνίου και μαραθωνίου

Το παρών στον αγώνα θα δώσουν μεταξύ άλλων ο τέσσερις φορές νικητής του πανελληνίου πρωταθλήματος μαραθωνίου, Χριστόφορος Μερούσης, όπως και ο μαραθωνοδρόμος Κώστας Χουβαρδάς που έκανε ρεκόρ γκίνες τρέχοντας το 2022 επτά σερί (ανά εβδομάδα) διεθνείς μαραθωνίους κάτω από τρεις ώρες. Ο Μυτιληνιός Μάνος Ορφανός ο περσυνός νικητής μαζί με τον Κ. Χουβαρδά του ημιμαραθωνίου αλλά και του αγώνα Ατρόμητος 50Χιλιομέτρων και άλλων πολλών.

 

Βίντεο από τονπερσινό αγώνα: https://www.youtube.com/watch?v=T6dQtPt2zoA

Το αγωνιστικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου:  Έναρξη Αγώνων (12:00)

Η απόσταση των Family Running 1000m 1000m , 2500mκαι 5000m, διαφόρων κατηγοριών.

Ειδικότερα, η δράση των 1000m αφορά παιδιά από 6 μέχρι 14 ετών καθώς και τις συμμετοχές ΑΜΕΑ κατηγοριών (Ανδρών – Γυναικών) T20 & T35-T38.

Στην απόσταση των 2500m και 5000m θα συμμετάσχουν οι ηλικίες 15+, όπου και θα χωριστούν σε ηλικιακές κατηγορίες. 

Όλες οι δράσεις θα λάβουν μέρος στην περιοχή Τσαμάκια

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου:  Έναρξη αγώνων (08:15)

10Κm + 21,5Km

Δυο δράσης των 10km και 21,5km. Ηλικίες 18+, με διαχωρισμό ηλικιακών κατηγοριών.

Σημείο έναρξης & τερματισμού Πλατεία Σαπφούς.

Στον ημιμαραθώνιο συνολικών χιλιομέτρων 21,5 χιλιόμετρα, οι αθλητές θα κάνουν αναστροφή στο νέο αεροδρόμιο, θα κατευθυνθούν προς το Άγαλμα – πίσω πλευρά του Κάστρου και θα τερματίσουν στην Πλατεία Σαπφούς .

Στην απόσταση των 10Κm η αναστροφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στην διασταύρωση του οικισμού Πλιγόνι και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδρομή.

Πλησιάζει ο Ημιμαραθώνιος Αγάπης στη Λέσβο – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε runbeat.gr

Εγγραφές στο site : https://forms.gle/xRbgrYnNTPBr9JEj7

Ιστοσελίδα: aegeanevents.gr

Email: [email protected]

Τηλ: 6948183605

Πλησιάζει ο Ημιμαραθώνιος Αγάπης στη Λέσβο – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε runbeat.gr